Χρηματιστήριο & Αγορές

RBC Capital Markets: Υποβάθμιση προβλέψεων για S&P 500 - Στις 4.700 μονάδες το 2022

RBC Capital Markets: Υποβάθμιση προβλέψεων για S&P 500 - Στις 4.700 μονάδες το 2022
Η HSBC και η Credit Suisse μείωσαν τον στόχο για τον αμερικανικό δείκτη τον Μάιο έπειτα από το sell off στην αγορά
Σε υποβάθμιση των προβλέψεων της για τον S&P 500 προχώρησε η RBC Capital Markets. Ειδικότερα, ο στόχος για το τέλος του 2022 μειώθηκε κατά 3,3% στις 4.700 μονάδες, λόγω επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.
Η HSBC και η Credit Suisse μείωσαν τον στόχο για τον αμερικανικό δείκτη τον Μάιο έπειτα από το sell off στην αγορά λόγω των φόβων για παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία και ιστορικά υψηλές τιμές για το πετρέλαιο που βλάπτουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.
«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε ένα σκηνικό πιο αργής οικονομικής ανάπτυξης το 2022-2023, αλλά όχι ύφεσης» αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η Lori Calvasina από την RBC. Η χρηματιστηριακή εταιρεία ανέμενε προηγουμένως ότι ο S&P 500 θα κλείσει το 2022 στις 4.860 μονάδες.
Αρκετοί διευθυντές τραπεζών έκρουσαν πρόσφατα τον κώδωνα του κινδύνου για την υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος και της ζήτησης λόγω του υψηλού πληθωρισμού, με τον επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon, να περιγράφει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ σαν «τυφώνα» στο δρόμο.
Ωστόσο, οι αναλυτές της RBC δήλωσαν ότι οι εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης τα πήγαιναν καλύτερα ως προς το κλίμα και το μοντέλο αποτίμησής τους, με τα κέρδη τους να φαίνονται καλύτερα από άλλες.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης