Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 2,6% για τον Nasdaq και 1,8% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 2,6% για τον Nasdaq  και 1,8% για τον  S&P

435 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές ξεπέρασαν τις ανησυχίες για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο Dow Jones κέρδισε 435 μονάδες ή 1,33% στις 33,248 μονάδες
Ο S&P 500 κέρδισε 1,84% στις 4,176 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,29% στις 667,64 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,69% στις 12,316 μονάδες.

Την Πέμπτη σημειώθηκε άλλη μια δύσκολη συνεδρίαση στη Wall Street με τους δείκτες να κινούνται μεταξύ κερδών και ζημιών. Ο Dow υποχώρησε πάνω από 300 μονάδες στα χαμηλά της συνεδρίασης.
«Η αγορά περιμένει να μάθει εάν ο πληθωρισμός θα μειωθεί και αν θα διθεί μια ανάσα από το καθεστώς αύξησης των επιτοκίων της Fed. Γι' αυτό έχουμε αυτή τη φασαρία. Είναι μια περίοδος μεγάλης αβεβαιότητας», δήλωσε ο Barry Bannister, της Stifel.
S&P 500
Ο αντιπρόεδρος της Fed Lael Brainard δήλωσε ότι είναι απίθανο η κεντρική τράπεζα να κάνει ένα διάλειμμα από τον τρέχοντα κύκλο αύξησης των επιτοκίων σύντομα.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν περίπου 1%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα έσοδα και τα κέρδη αυτό το τρίμηνο θα υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η Nvidia κέρδισε περισσότερο από 6%, το Zoom αυξήθηκε περίπου 3% και η Tesla πρόσθεσε σχεδόν 7%.

Η Meta Platforms σημείωσε άνοδο περίπου 4% μια μέρα αφότου η Sheryl Sandberg ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την θέση της ως διευθύντρια λειτουργιών.

Οι traders ανέλυσαν επίσης τα αποτελέσματα των εταιρικών κερδών. Η Hewlett Packard Enterprise υποχώρησε περίπου 6% μετά από μικρές αποτυχίες τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της εταιρείας λιανικής πώλησης κατοικίδιων ζώων Chewy σημείωσαν άνοδο περίπου 20% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης