Ενέργεια

Κρεμλίνο: Η Ευρώπη θα χρειαστεί τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream κάποια μέρα

Κρεμλίνο: Η Ευρώπη θα χρειαστεί τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream κάποια μέρα

«Προς το παρόν δεν υπάρχει ελπίδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

 

Η Ρωσία δεν έχει καμία ελπίδα να ξεκινήσει σύντομα τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, αλλά είναι πεπεισμένη ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί τον αγωγό κάποια μέρα, ανεξάρτητα από το τι λέει τώρα, δήλωσε την Πέμπτη το Κρεμλίνο.

Η Γερμανία διέκοψε το έργο του αγωγού φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα, που είχε σχεδιαστεί για να διπλασιάσει τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου απευθείας, καθώς η Ρωσία αναγνώρισε επισήμως δύο αποσχισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητες,λίγες ημέρες πριν στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία.

υποδομή του έργου είναι έτοιμη, για κάποιο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας στον βυθό της θάλασσας. Αυτό θα είναι το ίδιο το έργο που θα χρειαστεί η Ευρώπη, ανεξάρτητα από το τι λέει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Προς το παρόν δεν υπάρχει ελπίδα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Τετάρτη ένα σχέδιο 210 δισεκατομμυρίων ευρώ ( προκειμένου η Ευρώπη να σταματήσει την εξάρτησή της από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα έως το 2027 και να χρησιμοποιήσει την απομάκρυνση από τη Μόσχα για να επιταχύνει τη μετάβασή της στην πράσινη ενέργεια.

Η Ρωσία θα επαναδρομολογήσει τους ενεργειακούς πόρους που αρνήθηκε η Ευρώπη σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, προσθέτοντας ότι οι μη ρωσικές προμήθειες θα είναι πιο ακριβές για τους δυτικούς αγοραστές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης