Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Σταθάκης: Σχιζοφρενικό το κατηγορητήριο της ΝΔ κατά του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ

Σταθάκης: Σχιζοφρενικό το κατηγορητήριο της ΝΔ κατά του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ
Ο κ. Σταθάκης τόνισε, ότι είναι περίεργο, που η ΝΔ -με δεδομένο και το παρελθόν της- επιδιώκει να κάνει θέμα με μία νόμιμη και ηθική διαδικασία.
«Σχιζοφρενικό» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης το «κατηγορητήριο» της ΝΔ σε βάρος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ Σωτήρη Νίκα.
Στην κοιννή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζαννακόπουλος και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, στήριξαν απολύτως τον κ. Νίκα υποστηρίζοντας ότι το εφάπαξ που έλαβε, ήταν απολύτως νόμιμο σε σχέση με το καταστατικό της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν έδωσε αύξηση στον εαυτό του της τάξεως των 100.000 ευρώ, που υποστηρίζει η ΝΔ.
Μάλιστα, ο κ. Τζαννακόπουλος μίλησε για τυπικό παράδειγμα μετα-αλήθειας.
Ακόμη, ο κ. Σταθάκης τόνισε, ότι είναι περίεργο, που η ΝΔ -με δεδομένο και το παρελθόν της- επιδιώκει να κάνει θέμα με μία νόμιμη και ηθική διαδικασία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο κ. Νίκας πήρε αποζημίωση 203.847 ευρώ μεικτά και ανάλογη αποζημίωση προβλέπεται για όλα τα στελέχη της εταιρείας, χορηγείται από τον ίδιο τον ΔΕΣΦΑ και είναι αποτέλεσμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους, που έχει προκύψει από συλλογικές διαπραγματεύσεις διοίκησης και εργαζομένων.
Επίσης τα δύο κυβερνητικά στελέχη υποστήριξαν, ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΕΣΦΑ, ο διευθύνων σύμβουλος είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της εταιρείας και κατά συνέπεια εφόσον είναι και εργαζόμενος, δεν είναι δυνατόν ιεραρχικά να υπάρχει άλλος εργαζόμενος με υψηλότερο βαθμό.
Ως προς την άδεια άνευ αποδοχών που είχε λάβει ο κ. Νίκας την περίοδο 2012-2015, οπότε και είχε εργαστεί στον Καναδά, οι κ.κ. Σταθάκης και Τζαννακάκης τόνισαν, ότι η περίοδος αυτή δεν συνυπολογίστηκε στο εφάπαξ, καθώς και ότι είναι πολύ θετικό στελέχη του δημόσιου τομέα να αποκτούν εμπειρία σε εταιρείες του εξωτερικού..

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης