Ενέργεια

ΡΑΕ: Διαγωνισμός 800 χιλ ευρώ με στόχο την ενδυνάμωση του εποπτικού της ρόλου

ΡΑΕ: Διαγωνισμός 800 χιλ ευρώ με στόχο την ενδυνάμωση του εποπτικού της ρόλου
Το έργο προβλέπει μεταξύ άλλων την υλοποίηση παρεμβάσεων αναβάθμισης των λειτουργιών των οργανικών μονάδων της ΡΑΕ και των εργαλείων που χρησιμοποιεί για τη βελτίωση και την ενδυνάμωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος

Σχεδόν 800.000 ευρώ σκοπεύει να δαπανήσει η ΡΑΕ για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της και προφανώς για να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να παρέχει τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις τις υπηρεσίες, αλλά και τον έλεγχο που επιβάλει ο ρόλος του ρυθμιστή της αγοράς.
Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να διενεργήσει διαγωνισμό για την εταιρία που θα αναλάβει να αναδιοργανώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ρυθμιστικής Αρχής, απλουστεύοντας διαδικασίες για την ενίσχυση της διοικητικής της ικανότητας και την ενδυνάμωση του ρυθμιστικού και εποπτικού της ρόλου στον τομέα της Ενέργειας.

Οι στόχοι του έργου

Άλλωστε όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΡΑΕ Θανάσης Δαγούμας η Αρχή αναλαμβάνει συνεχώς νέα πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης των καταναλωτών λιανικής και βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου στη χονδρική αγορά. Για παράδειγμα μια νέα πρωτοβουλία είναι ο “ενεργειακός διαμεσολαβητής” για την επίλυση των διαφορών. Σε περίπτωση που καταναλωτής δεν ικανοποιηθεί από την απάντηση προμηθευτή σε παράπονό του, θα έχει την επιλογή για καταγγελία στη ΡΑΕ (σε ότι αφορά ρυθμιστικά θέματα) ή για χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου.
Στο πλαίσιο λοιπόν της υλοποίησης των πρωτοβουλιών της διενεργεί διαγωνισμό για την επιλογή εταιρίας που θα αναλάβει να την αναδιοργανώσει.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο, εκτιμώμενης συνολικής αξίας 798.879,64 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ) προβλέπει “την υλοποίηση παρεμβάσεων αναβάθμισης των λειτουργιών των οργανικών μονάδων της ΡΑΕ και των εργαλείων που χρησιμοποιεί για τη βελτίωση και την ενδυνάμωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος στον τομέα της ενέργειας, διασφαλίζοντας συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις του τομέα, ενώ παράλληλα, ενισχύεται η εξωστρέφειά τους, καθώς ωθούνται στην παροχή ποιοτικότερων και καινοτόμων υπηρεσιών, καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς και των καταναλωτών”, όπως αναφέρει σχετικά η απόφαση της ΡΑΕ

Διάρκειας 18 μηνών η σύμβαση

Η σύμβαση με τον ανάδοχο δεν υποδιαρείται σε τμήματα, ενώ η τιμή δεν είναι το μόνον κριτήριο ανάθεσης. Όλα τα κριτήρια ορίζονται στα έγγραφα της σύμβασης, η οποία έχει διάρκεια 18 μηνών με δυνατότητα παράτασης σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση η τροποποίηση της συμβατικής διάρκειας της σύμβασης τελεί υπό την αίρεση της σύμφωνης γνώμης της Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου (ΕΥΣΤΑ).
Εναλλακτικές προσφορές δεν θα γίνουν δεκτές, ενώ δεν προβλόπονται δικαιώματα προαίρεσης .
Ας σημειωθεί τέλος ότι η σύμβαση σχετίζεται με έργο ή/και πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2021»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης