Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq και 1,2% για τον S&P - Κέρδη 1,7% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq και 1,2% για τον S&P - Κέρδη 1,7% για τον energy sector

 449 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν, ανανεώνοντας τους φόβους για τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones υποχώρησε 449 μονάδες, ή 1,29% στις 34,357 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,23% στις 4,456 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,74% στις 587,18 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,32% στις 13,922 μονάδες.

Οι traders αφομοίωσαν τα τελευταία νέα για τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy ζήτησε περισσότερη πίεση στη Ρωσία από τις άλλες χώρες, καθώς η σύγκρουση φαίνεται να μπαίνει σε αδιέξοδο.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο, με το Brent να ενισχύεται σχεδόν κατά 5% στα 120 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο περίπου 4% σε πα΄νωαπό 114 δολάρια το βαρέλι.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε το 2,41% στο υψηλό της συνεδρίασης την Τετάρτη, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019. Το επιτόκιο αναφοράς αυξήθηκε από την αρχή της εβδομάδας, όταν ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell δεσμεύτηκε να είναι επιθετικός έναντι του πληθωρισμού. Η Fed αύξησε την περασμένη εβδομάδα τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2018.

«Οι αγορές εξακολουθούν να προσπαθούν να βρουν τη βάση τους», δήλωσε ο Jack Ablin, επικεφαλής επενδύσεων της Cresset Capital. «Είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσεις να μετρήσεις πώς τα υψηλότερα επιτόκια θα επηρεάσουν τον πληθωρισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη των κερδών και μετά προσθέτεις από πάνω έναν πόλεμο που περιορίζει το πετρέλαιο».

Οι ενεργειακές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν. Η Schlumberger και η Marathon Oil ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων στον S&P 500, σημειώνοντας άνοδο περίπου 3% και 2%, αντίστοιχα.

Η General Mills κέρδισε 2% αφού η εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη την Τετάρτη και αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης