Διεθνή

To νέο μήνυμα Zelensky και η προειδοποίηση του Κρεμλίνου

To νέο μήνυμα Zelensky και η προειδοποίηση του Κρεμλίνου
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται εν μέσω ρωσικών προειδοποιήσεων πως ο στρατός μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας με τον πλανήτη να ελπίζει σε μία θετική εξέλιξη που θα οδηγήσει στην κατάπαυση του πυρός, ή έστω στην ειρηνική απομάκρυνση των αμάχων από τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας. Σε διπλωματικό επίπεδο οι δύο πλευρές εμφανίζονταν το βράδυ της Κυριακής πιο αισιόδοξες  για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ωστόσο σε ανάρτησή του ο σύμβουλος του Ζελένσκι Μιχάιλο Ποντόλιακ, μίλησε για δύσκολες διαβουλεύσεις.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται εν μέσω ρωσικών προειδοποιήσεων πως ο στρατός μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων, της παραδοχής ανώτερου Ρώσου αξιωματούχου ότι η επιχείρηση δεν πηγαίνει όσο γρήγορα υπολόγιζε η Μόσχα αλλά και ενός νέου μηνύματος του προέδρου της Ουκρανίας.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι

«Οι Ρώσοι έχουν βάλει στην υπηρεσία του κακού μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και θέλουν να καταστρέψουν την Ουκρανία και θα στραφούν ενάντια στην Ευρώπη», ανέφερε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος στη συνέχεια του μηνύματός του είπε πως: «Γι΄ αυτό συνεχίζουμε τις δύσκολες διαπραγματεύσεις και περιμένουμε νεότερα το βράδυ». Μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Ζελένσκι ευχαρίστησε όσους πολεμούν για την Ουκρανία και σημείωσε: «Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα επαναφέρουμε κάθε δρόμο κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, το διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον νικήσουμε όσο μπορούμε».

«Προστατέψτε τις πόλεις, προστατέψτε τα χωριά, προστατέψτε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Η ψυχή της Ουκρανίας. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον. Κρατήστε την άμυνα ψηλά. Και προστατέψτε το κράτος. Μαζί θα νικήσουμε. Δόξα στην Ουκρανία», ανέφερε ο Ζελένσκι.

Προειδοποίηση Κρεμλίνου: Μπορούμε να αποκτήσουμε των πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων

Την ώρα που ο Ζελένσκι έκανε το νέο δραματικό του διάγγελμα, το Κρεμλίνο προειδοποιούσε πως η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων και διαμήνυσε προς τη Δύση ότι διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ για να ικανοποιήσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία χωρίς να έχει ανάγκη για βοήθεια από την Κίνα.

«Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια για τον άμαχο πληθυσμό, δεν αποκλείει την πιθανότητα να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του μεγάλα αστικά κέντρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος είπε ότι κάποιες από τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας είναι ήδη περικυκλωμένες από τις ρωσικές δυνάμεις. Ερωτηθείς από το Reuters σχετικά με τα σχόλια αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα, ο Πεσκόφ απάντησε: «Όχι».

Πηγή:ethnos
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης