Διεθνή

Σήμερα (7/3) ο γ΄ γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας

Σήμερα (7/3) ο γ΄ γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας
Οι διαπραγματεύσεις είναι προγραμματισμένες για τις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Μπελοβέσκαγια Πούσκα, εκεί όπου έγινε και ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών
Χαμηλές είναι οι προσδοκίες και από τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι οποίες αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα Δευτέρα 7/3 και πάλι στην πόλη Μπρεστ, στη δυτική Λευκορωσία κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να σταματήσει έως ότου επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για την Ουκρανία – δηλαδή να αλλάξει η κυβέρνηση και να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ – και με το Κίεβο να διαμηνύει πως δεν παραδίδεται και πως θα συνεχίσει να αντιστέκεται, είναι προφανές πως τα περιθώρια για την εύρεση κοινού τόπο συνεννόησης είναι ελάχιστα.

Στις προηγούμενες συνομιλίες οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την εκκένωση των πόλεων από τους αμάχους, αν και τα τελευταία 24ωρα οι προσπάθειες για την κατάπαυση πυρός έπεσαν στο κενό με τη Μόσχα και το Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται.
 
Σημειώνεται πως σήμερα Δευτέρα 7/3 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως προχωρά σε κατάπαυση πυρός έτσι ώστε οι άμαχοι από το Κίεβο, το Χάρκοβο, τη Σούμι και τη Μαριούπολη να μπορέσουν να εκκενώσουν τις πόλεις τους.

Μάλιστα αναφέρεται πως οι άμαχοι από το Κίεβο και το Χάρκοβο θα οδηγηθούν προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
Οι διαπραγματεύσεις είναι προγραμματισμένες για τις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Μπελοβέσκαγια Πούσκα, εκεί όπου έγινε και ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης