Ενέργεια

H Γερμανία απελευθερώνει 434.000 τόνους πετρελαίου από τα αποθέματα

H Γερμανία απελευθερώνει 434.000 τόνους πετρελαίου από τα αποθέματα

Μετά την συμφωνία στον ΙΕΑ

 

Η γερμανική κυβέρνηση απελευθερώνει 434.000 τόνους του εθνικού της αποθέματος πετρελαίου, σύμφωνα με τη συμφωνία των μελών του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα 30 κράτη μέλη του ΙΕΑ συμφώνησαν την Τρίτη να απελευθερώσουν 60 εκατομμύρια βαρέλια αποθεμάτων πετρελαίου για να αντισταθμίσουν τις διακοπές του εφοδιασμού μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα 60 εκατομμύρια βαρέλια αντιπροσωπεύουν το 4% των 1,5 δισεκατομμυρίων βαρελιών αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης που διατηρούν τα μέλη του IEA, σύμφωνα με τον οργανισμό και ισοδυναμούν με 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για 30 ημέρες.

Η συνεισφορά της Γερμανίας στο σύνολο του ΙΕΑ, υπολογιζόμενη με βάση την κατανάλωση πετρελαίου κάθε μέλους, ήταν 5,4%, που αντιστοιχεί σε 434.000 τόνους ή περίπου το 3% των αποθεμάτων πετρελαίου της Γερμανίας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η συνεισφορά του ΙΕΑ μειώνει τα στρατηγικά του αποθέματα στις νομικά καθορισμένες 90 ημέρες, από τις τρέχουσες 93 ημέρες, και δεν υπάρχουν περιορισμοί στην προμήθεια πετρελαίου στη Γερμανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης