Διεθνή

Η Ρωσία ανακοίνωσε πυρηνικές ασκήσεις ετοιμότητας - Ο «φόβος» της Δύσης

Η Ρωσία ανακοίνωσε πυρηνικές ασκήσεις ετοιμότητας - Ο «φόβος» της Δύσης
Οι δυτικοί προειδοποιούν πως η Ρωσία επεξεργάζεται σχέδια άμεσης εισβολής

Η Ρωσία θα προβεί σε «πυρηνικές ασκήσεις», δοκιμάζοντας βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ, το Σάββατο, όπως μετέδωσαν οι Financial Times, την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις προειδοποιούν πως το Κρεμλίνο επεξεργάζεται σχέδια άμεσης εισβολής στην Ουκρανία. 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως η Πολεμική Αεροπορία της χώρας, η υπηρεσία του στρατού στα δυτικά, πυραυλικές μονάδες και οι στόλοι της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, το υπουργείο ενημέρωσε πως οι ασκήσεις είχαν «προγραμματιστεί νωρίτερα» για να αξιολογηθεί η ετοιμότητα των διοικητικών στρατιωτικών οργάνων και των πληρωμάτων στις μονάδες εκτόξευσης, τα πολεμικά πλοία και τις στρατηγικές πλατφόρμες εκτόξευσης. Παράλληλα θα ελεγχθεί «η αξιοπιστία πυρηνικών και μη-πυρηνικών μονάδων», λέει το υπουργείο. 

 

Παρά τους ρωσικούς ισχυρισμούς ωστόσο, οι ΗΠΑ θεωρούν πως ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πήρε την απόφαση σήμερα, για μία επίδειξη ισχύος εν μέσω διεθνούς ανησυχίας για πιθανή εισβολή στην Ουκρανία, ενώ περίπου 150.000 Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί βρίσκονται κοντά στα σύνορα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης