Εγκρίθηκε το νέο φωτοβολταϊκό project της BayWa r.e στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εγκρίθηκε το νέο φωτοβολταϊκό project της BayWa r.e στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το έργο θα παραδώσει περίπου 52 GWh/έτος καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για διανομή στο εθνικό δίκτυο

Η BayWa r.e., σε συνεργασία με την Grüne Energien, έλαβε άδεια σχεδιασμού για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού Rag Lane κοντά στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κατασκευή του ηλιακού έργου 49,9 MW σχεδιάζεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2023, με τη σύνδεση στο δίκτυο να αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους.

Όταν ολοκληρωθεί, το έργο θα παραδώσει περίπου 52 GWh/έτος καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για διανομή στο εθνικό δίκτυο, που ισοδυναμεί με τις ετήσιες ηλεκτρολογικές ανάγκες περίπου 15.000 νοικοκυριών.

Παράλληλα, η BayWa r.e. δεσμεύεται να εξασφαλίσει το μέγιστο όφελος για την τοπική κοινότητα και το περιβάλλον στην ανάπτυξη του Rag Lane. Στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου, η BayWa r.e. θα προσφέρει βελτιώσεις στη βιοποικιλότητα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης και φύτευσης 1,7 χιλιομέτρων νέων φράχτων ως καταφύγιο για την πανίδα, καθώς και οικολογική συνδεσιμότητα.

Επίσης, η εταιρεία προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 20 τοπικές θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής, με 2-3 μακροχρόνιες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της λειτουργικής ζωής του έργου.

Χαρακτηριστικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BayWa r.e, John Milligan σχολίασε ότι : «Εάν θέλουμε να επιτύχουμε τον νομικά δεσμευτικό στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050, πρέπει να αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα. Η υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι το κλειδί. Η λήψη της πολεοδομικής άδειας για την κατασκευή του έργου είναι επίσης ένα τεράστιο ορόσημο για την BayWa r.e. και σηματοδοτεί την πρώτη από τις τοποθεσίες Greenfield μας στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβαν έγκριση. Αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες καθώς η κατασκευή ξεκινά».

Τέλος, η BayWa r.e. έχει έναν αριθμό παρόμοιων έργων που υποβάλλονται στη διαδικασία αδειών σχεδιασμού τους επόμενους μήνες και ελπίζει να αξιοποιήσει την επιτυχία που σημειώθηκε με το Rag Lane.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης