Ενέργεια

Σε δημοπράτηση η ηλεκτρική διασύνδεση Σαντορίνης, Μήλου, Σερίφου και Φολεγάνδρου

Σε δημοπράτηση η ηλεκτρική διασύνδεση Σαντορίνης, Μήλου, Σερίφου και Φολεγάνδρου
Σε διαγωνισμό και η μελέτη, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση («έργο με το κλειδί στο χέρι») των νέων Υποσταθμών GIS 150 kV/ΜΤ Φολέγανδρου, Μήλου και Σερίφου στο πλαίσιο της Δ’ φάσης Διασύνδεσης των Κυκλάδων

Σε δημοπράτηση βγήκε η ηλεκτρική διασύνδεση Σαντορίνης, Μήλου, Σερίφου και Φολεγάνδρου. Πρόκειται για το έργο της Δ` φάσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) . Περιλαμβάνει δύο υποθαλάσσιες καλωδιακές γραμμές 150kV: ΤΜΗΜΑ Α: Λαύριο – Σέριφος – Μήλος και ΤΜΗΜΑ Β: Μήλος – Φολέγανδρος-Θήρα.

Μαζί βγήκε σε διαγωνισμό και η μελέτη, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση («έργο με το κλειδί στο χέρι») των νέων Υποσταθμών GIS 150 kV/ΜΤ Φολέγανδρου, Μήλου και Σερίφου στο πλαίσιο της Δ’ φάσης Διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Το συνολικό κόστος των έργων ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 382,63 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 308,57 εκατ. ευρώ). Από αυτό το ποσό τα 328,6 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) αφορούν το έργο των καλωδίων και 54,03 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) το έργο των υποσταθμών.

Η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών είναι στις 8 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η αποσφράγιση τους προκειμένου να αναδειχθουν οι ανάδοχοι των έργων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης