Ενέργεια

Υποχώρηση 6% στις τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Υποχώρηση 6% στις τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

 Η Refinitiv προέβλεψε ότι η μέση ζήτηση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, θα μειωθεί σε 115,3 bcfd την επόμενη εβδομάδα

 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από 6% την Πέμπτη, επιβαρυμένα από τις προβλέψεις για καλύτερο καιρό και χαμηλότερη ζήτηση θέρμανσης από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, λίγο πριν παρουσιασθεί ομοσπονδιακή έκθεση που αναμένεται να δείξει ότι η απόσυρση της αποθήκευσης της περασμένης εβδομάδας ήταν μικρότερη για αυτήν την περίοδο.

Οι αναλυτές προέβλεψαν ότι οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας των ΗΠΑ απέσυραν 56 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια (bcf) φυσικού αερίου από την αποθήκευση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 17 Δεκεμβρίου.
Αυτό συγκρίνεται με μια πτώση 147 bcf την ίδια εβδομάδα πέρυσι και μια πενταετή μέση πτώση (2016-2020) του 153 bcf. Έτσι, η έγχυση της περασμένης εβδομάδας θα διαμορφώσει τα αποθέματα στα 3,361 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (tcf), που θα ήταν περίπου 1% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας των 3,328 tcf για αυτήν την εποχή.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου πρώτου μήνα μειώθηκαν κατά 24,9 σεντς, ή 6,3%, στα 3,727 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu) έως τις 9:22 π.μ. EST (1422 GMT), μετά από άνοδο 7,5% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.
Οι περισσότερες από τις αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, που είναι αργία.

Περιορισμένη βιομηχανική χρήση λόγω Χριστουγέννων

«Πιστεύω ότι ο καιρός και η πρόβλεψη της ζήτησης είναι οι μεγάλοι παράγοντες που βαραίνουν την αγορά σήμερα», δήλωσε ο John Abeln, αναλυτής της εταιρείας παροχής δεδομένων Refinitiv. «Το τέλος Δεκεμβρίου αναμενόταν ήδη να είναι σημαντικά θερμότερο από το συνηθισμένο, αλλά οι προβλέψεις συνεχίζουν να αλλάζουν προς το θερμότερο. «Βλέπουμε συνήθως χαμηλότερη εμπορική και βιομηχανική χρήση φυσικού αερίου σε μια μεγάλη γιορτή όπως τα Χριστούγεννα, αλλά με τον ζεστό καιρό θα δούμε και χαμηλότερα οικιακά φορτία», είπε ο Abeln.

Η Refinitiv προέβλεψε ότι η μέση ζήτηση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, θα μειωθεί από 125,3 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα αυτή την εβδομάδα σε 115,3 bcfd την επόμενη εβδομάδα.
Η πτώση των τιμών στις ΗΠΑ ήρθε επίσης μετά την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη περισσότερο από 15%, καθώς οι προσδοκίες για την άφιξη αρκετών δεξαμενόπλοιων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και ο θερμότερος καιρός τις επόμενες ημέρες συνέβαλαν στην αντιστάθμιση των χαμηλών εξαγωγών από τη Ρωσία.

Η ποσότητα φυσικού αερίου που ρέει προς τις μονάδες εξαγωγής LNG των ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 11,9 bcfd μέχρι στιγμής τον Δεκέμβριο, τώρα που το έκτο τρένο στο εργοστάσιο Sabine Pass της Cheniere Energy Inc (LNG.A) στη Λουιζιάνα παράγει LNG. Αυτό συγκρίνεται με 11,4 bcfd τον Νοέμβριο και μηνιαίο ρεκόρ 11,5 bcfd τον Απρίλιο.
Η παραγωγή των ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 96,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) μέχρι στιγμής τον Δεκέμβριο, που ξεπερνά το μηνιαίο ρεκόρ των 96,5 bcfd τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης