Ενέργεια

Δήλωση στήριξης Timmermans στα κράτη μέλη της ΕΕ που επιλέγουν την πυρηνική ενέργεια

Δήλωση στήριξης Timmermans στα κράτη μέλη της ΕΕ που επιλέγουν την πυρηνική ενέργεια
Σημαντικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων με Γάλλους βουλευτές αυτή την εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες «θα στηρίξουν και θα βοηθήσουν τα κράτη μέλη που κάνουν αυτή την επιλογή» να χρησιμοποιούν δηλαδή πυρηνική ενέργεια, αναφέρει η EURACTIV Γαλλίας.

Ο Τίμερμανς, ο οποίος μίλησε την Τετάρτη (8 Δεκεμβρίου) στις επιτροπές Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εθνοσυνέλευσης, υποσχέθηκε μια χωρίς αποκλεισμούς και φιλόδοξη οικολογική μετάβαση που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω.

Συζήτησαν το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την οικολογική μετάβαση, από την αγορά άνθρακα έως το υδρογόνο, την εξέλιξη του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, την πυρηνική ενέργεια στην πράσινη ταξινόμηση και το χρονοδιάγραμμα για το πακέτο «Fit for 55».

«Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές διαπραγματεύσεις [από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή]», δήλωσε η Λοράνς Μεαινιερί, πρόεδρος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιφερειακού Σχεδιασμού του γαλλικού κοινοβουλίου.

«Είναι επίσης ένα έργο πεποίθησης, διότι, τελικά, είναι τα οικονομικά μοντέλα και οι αλυσίδες αξίας που πρέπει να αναθεωρηθούν, οι τρόποι ζωής και οι θέσεις εργασίας που επίσης μετασχηματίζονται βαθιά» από την οικολογική μετάβαση.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης