Ενέργεια

Βουλγαρία: Θα μειώσει στο μισό, στο 10% τον ενεργειακό φόρο, μέχρι τον Απρίλιο 2022

Βουλγαρία: Θα μειώσει στο μισό, στο 10% τον ενεργειακό φόρο, μέχρι τον Απρίλιο 2022
Η Βουλγαρία έχει επιδοτήσει με 450 εκατομμύρια λέβα (260,22 εκατομμύρια δολάρια) κρατικής βοήθειας περισσότερες από 630.000 εταιρείες για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο
Σχετικά Άρθρα

Η Βουλγαρία ζητά την έγκριση της ΕΕ για τη μείωση του ΦΠΑ στο 10% τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022 για να αντισταθμίσει την αύξηση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, δήλωσαν Βούλγαροι αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Stefan Yanev είπε στο κοινοβούλιο την Πέμπτη 9/10 ότι το υπουργικό του συμβούλιο ζήτησε επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτρέψει την κρατική ενίσχυση για εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, σε μια προσπάθεια να μετριαστεί η αναμενόμενη αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών.

Ενώ οι επιχειρήσεις στη Βουλγαρία πληρώνουν τιμές αγοράς για την ηλεκτρική τους ενέργεια, οι τιμές για τα νοικοκυριά ρυθμίζονται.

Την Πέμπτη 9/12, η μέση τιμή στο ταμπλό για την επόμενη μέρα του βουλγαρικού χρηματιστηρίου ενέργειας ήταν 423 λέβα ανά MWh.
Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά έχουν καθοριστεί σε περίπου 115 λέβα ανά μεγαβατώρα (MWh) επί του παρόντος, αλλά θα αυξηθούν από την 1η Ιανουαρίου, όπως δήλωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της χώρας.
Κατά τον καθορισμό των τιμών, ο ρυθμιστής περιλαμβάνει τα έξοδα των διανομέων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Βουλγαρία έχει επιδοτήσει με 450 εκατομμύρια λέβα (260,22 εκατομμύρια δολάρια) κρατικής βοήθειας περισσότερες από 630.000 εταιρείες για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Ο Yanev είπε ότι εναπόκειται στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού, που αναμένεται να σχηματιστεί την επόμενη εβδομάδα, και το κοινοβούλιο να αποφασίσει εάν θα θεσπίσει ή όχι τη φορολογική περικοπή και να αναζητήσει τρόπους επέκτασης της κρατικής βοήθειας σε επιχειρήσεις μετά τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης