Ενέργεια

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων μέχρι αύριο 23/11

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων μέχρι αύριο 23/11
Η ανοδική πορεία της αγοράς πετρελαίου περιορίστηκε από μια αναφορά του Bloomberg ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοίμαζαν απελευθέρωση από τα στρατηγικά αποθέματά τους τις επόμενες 24 ώρες και ότι η κίνηση θα γίνει σε συνεργασία με άλλες καταναλωτικές χώρες
Σχετικά Άρθρα

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν οι αγορές για το πετρέλαιο μετά από δημοσιεύματα ότι ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) θα μπορούσαν να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους για σταδιακές αυξήσεις στην παραγωγή, εάν οι χώρες στις οποίες απευθύνθηκαν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να προχωρήσουν στην απελευθέρωση ποσοτήτων από τα στρατηγικά τους αποθέματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ενδεχομένως να ανακοινώσει μέχρι την Τρίτη 22/11  την απελευθέρωση ποσοτήτων πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει το ράλι των τιμών. Μάλιστα ακούγεται ένα νούμερο στα 35 εκατ βαρέλια σε βάθος χρόνου.
Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν λόγω της απειλής του ΟΠΕΚ+.
Ωστόσο, η ανοδική πορεία της αγοράς περιορίστηκε από μια αναφορά του Bloomberg ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοίμαζαν απελευθέρωση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματά τους τις επόμενες 24 ώρες και ότι η κίνηση θα γίνει σε συνεργασία με άλλες καταναλωτικές χώρες.

Aντιπρόσωποι του OPEC+, ανέφεραν ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο OPEC+ θα συνεχίσει να προχωρά ακόμα και σε μικρές αυξήσεις της παραγωγής, στην περίπτωση που υπάρξει απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων.
Ο OPEC+ προχωρά σε μηνιαίες αυξήσεις της παραγωγής του κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι στις 2 Δεκεμβρίου, χωρίς να αναμένεται ότι οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε  0,66% και έκλεισε στα 76,4 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent Ιανουαρίου ενισχύθηκε επίσης 0,68%% στα 79,4 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Και τα δύο συμβόλαια κατέγραψαν μεγάλες απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών για να τερματίσουν σε χαμηλά επτά εβδομάδων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης