Ενέργεια

Προσωρινό λουκέτο στους σταθμούς άνθρακα της Ινδίας - Ο ανησυχητικός λόγος

Προσωρινό λουκέτο στους σταθμούς άνθρακα της Ινδίας - Ο ανησυχητικός λόγος

Η Ινδία κλείνει προσωρινά τους μισούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα γύρω από το Δελχί, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με δεσμεύσεις για «σταδιακή κατάργηση του άνθρακα». Τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου λόγω ανθυγιεινών και επικίνδυνων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη και τα περίχωρά της, σύμφωνα με το Oilprice.

Συγκεκριμένα, από τα 11 εργοστάσια με καύση άνθρακα σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων (186 μίλια) από το Δελχί, έξι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, αφού ο δείκτης ποιότητας του αέρα της πόλης δείχνει μια επικίνδυνη ποιότητα αέρα.

Επίσης, σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια στην περιοχή παρέμειναν κλειστά μέχρι νεωτέρας, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες ανεστάλησαν έως τις 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με εντολές της Επιτροπής Διαχείρισης Ποιότητας Αέρα (CAQM). Οι μισοί από τους κρατικούς υπαλλήλους κλήθηκαν να εργαστούν από το σπίτι για να αποφύγουν τη μετακίνηση με αυτοκίνητο μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, ενώ στον ιδιωτικό τομέα προωθείται η τηλεργασία.

Οι περιβαλλοντικές συστάσεις

Σύμφωνα με τις εντολές του CAQM, όλες οι βιομηχανίες στην εν λόγω περιοχή, που διαθέτουν συνδεσιμότητα φυσικού αερίου πρέπει να αλλάξουν από άνθρακα σε φυσικό αέριο ως καύσιμο Εάν δεν το κάνουν, τα εργοστάσια θα κλείσουν, σημειώνει η Priya Jestin της Independent Commodity Intelligence Services (ICIS).

Η ποιότητα του αέρα στο Δελχί έχει επιδεινωθεί σημαντικά από το φεστιβάλ Diwali στις αρχές Νοεμβρίου και το μερικό lockdown. Mάλιστα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα ανησυχητικά επίπεδα ρύπανσης θα μπορούσαν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με χαμηλές ταχύτητες ανέμου και χαμηλότερες θερμοκρασίες στο προσεχές διάστημα.

Τον περασμένο μήνα, η Ινδία υπέφερε από έλλειψη άνθρακα, καθώς τα αποθέματα σε πολλούς από τους 135 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα έπεσαν σε κρίσιμα χαμηλά επίπεδα, ενώ η χώρα προσπάθησε να αποκτήσει περισσότερο άνθρακα εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και της εκτίναξης των τιμών του άνθρακα και του φυσικού αερίου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, υπό την πίεση της Ινδίας και της Κίνας, η σύνοδος κορυφής του COP26 για το κλίμα ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, καθώς οι κύριοι χρήστες άνθρακα στην Ασία έχουν άλλη άποψη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης