Ενέργεια

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε το ιστορικό νομοσχέδιο για τις υποδομές- Τι προβλέπεται για την ηλεκτροκίνηση

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε το ιστορικό νομοσχέδιο για τις υποδομές- Τι προβλέπεται για την ηλεκτροκίνηση
Δημοφιλείς μετοχές που σχετίζονται με τη φόρτιση EV, EVgo (EVGO), Volta (VLTA) και Blink Charging (BLNK) έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Υπεγράφη χθες (15/11) το νομοσχέδιο για το γιγαντιαίο σχέδιο επενδύσεων στις υποδομές  των ΗΠΑ, μετά από την έγκριση του σχεδίου στο Κογκρέσο και μήνες επίπονων διαπραγματεύσεων. Το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, αλλά επίσης και ορισμένων Ρεπουμπλικανών, στις αρχές Νοεμβρίου το εκτεταμένο σχέδιο επενδύσεων στις υποδομές, ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, που είχε ζητήσει ο πρόεδρος Biden.

Μεταξύ άλλων, η ενίσχυση του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ και η αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας συγκαταλέγονται στις σημαντικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και τραβάνε μεγάλο κεφάλαιο. Κατά συνέπεια, δημοφιλείς μετοχές που σχετίζονται με τη φόρτιση EV EVgo (EVGO), Volta (VLTA) και Blink Charging (BLNK) έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Σε ευθυγράμμιση με την ώθηση του Αμερικανού Προέδρου, οι μισές από τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα να είναι ηλεκτρικά οχήματα (EVs) έως το 2030. Το νομοσχέδιο έχει διαθέσει 7,50 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός δικτύου σταθμών φόρτισης EV σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, ο λογαριασμός δαπανών θα συμβάλει στην κατασκευή 500.000 μονάδων φόρτισης EV και θα διαθέσει 65 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας. Επιπλέον, το ευρύτερο σχέδιο Build Back Better που πρότεινε ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει περισσότερες προβλέψεις για εκπτώσεις φόρου για ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται από συνδικάτα.

Σύμφωνα με μια έκθεση Επαληθευμένης Έρευνας Αγοράς, το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς σταθμών φόρτισης EV αναμένεται να φτάσει τα 32,34 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, σημειώνοντας αύξηση 33,6% CAGR 33,6%.

Με γνώμονα την αισιοδοξία των επενδυτών, οι δημοφιλείς μετοχές που σχετίζονται με τη χρέωση ηλεκτρικών οχημάτων, η EVgo, Inc. (EVGO), η Volta Inc. (VLTA) και η Blink Charging Co. (NASDAQ:BLNK) έχουν αυξηθεί στις τιμές μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποδομές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης