Ενέργεια

Το φυσικό αέριο εκτίναξε τα κέρδη της TotalEnergies το γ΄τρίμηνο του 2021

Το φυσικό αέριο εκτίναξε τα κέρδη της TotalEnergies το γ΄τρίμηνο του 2021
Η ενεργειακή κρίση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την εταιρεία

Τα κέρδη τρίτου τριμήνου της TotalEnergies αυξήθηκαν απότομα, εν μέρει χάρη στην εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου, η οποία αναμένει να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Τα κέρδη της εταιρείας την χρονική περίοδο Ιούλιος – Σεπτέμβριος έφτασαν στα 4,65 δισ. δολ. σε σύγκριση με τα 202 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, και υπερδιπλάσιο από το επίπεδο του δεύτερου τριμήνου.

«Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, ιδίως στην Ασία, οδήγησε όλες τις τιμές της ενέργειας απότομα υψηλότερα το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanne. Ειδικότερα, το ολοκληρωμένο τμήμα φυσικού αερίου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενέργειας της TotalEnergies πραγματοποίησε προσαρμοσμένο καθαρό κέρδος 1,6 δισ. δολαρίων και είχε ταμειακές ροές 1,7 δισ. δολ. το τρίμηνο.

Οι προβλέψεις για το τοπίο στο φυσικό αέριο

Σύμφωνα με την εταιρεία, «εκτός ενός εξαιρετικά ήπιου χειμώνα, το χαμηλό επίπεδο αποθεμάτων φυσικού αερίου και η αναμενόμενη σταθερή ζήτηση είναι πιθανό να διατηρήσουν τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και την Ασία σε υψηλά επίπεδα μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022».

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της TotalEnergies για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση σε 2,814 εκατομμύρια b/d ισοδύναμου πετρελαίου (boe/d). Σε αυτό συνέβαλαν η έναρξη και η αναβάθμιση έργων στο North Russkoye στη Ρωσία και στο Iara στη Βραζιλία, την επανέναρξη της παραγωγής στη Λιβύη, η αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου και οι υψηλότερες ποσοστώσεις παραγωγής του ΟΠΕΚ+.

Δεδομένης της προοπτικής για τις ποσοστώσεις του ΟΠΕΚ+ και την εποχική ζήτηση φυσικού αερίου το τέταρτο τρίμηνο του 2021, η TotalEnergies αναμένει ότι η παραγωγή υδρογονανθράκων το τέταρτο τρίμηνο του 2021 θα είναι της τάξης των 2,85-2,9 εκατομμυρίων boe/ημέρα», ανέφερε η εταιρεία. Αναμένει ότι η μέση τιμή πώλησης LNG θα ανέλθει σε πάνω από $12/mn Btu το τέταρτο τρίμηνο, από 9,10 $/mn Btu τους προηγούμενους τρεις μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης