Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Pouyanne (Total): Δεν είναι βιώσιμη η αύξηση τιμής του φυσικού αερίου - Λάθος ο αποκλεισμός πετρελαίου

Pouyanne (Total): Δεν είναι βιώσιμη η αύξηση τιμής του φυσικού αερίου - Λάθος ο αποκλεισμός πετρελαίου
Ο όμιλος θέλει να επιταχύνει την ανάπτυξη των επενδύσεών του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ηλεκτρική ενέργεια, φτάνοντας τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως κατά την περίοδο 2021-2025

Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας TotalEnergies, Patrick Pouyanne  δήλωσε το περασμένο Σάββατο (23/10) ότι η πρόσφατη άνοδος της τιμής του φυσικού αερίου προκλήθηκε από την ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης μετά τον COVID-19 και οι τιμές είναι πιθανό να σταθεροποιηθούν μετά τον χειμώνα.

«Δεν νομίζω ότι η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου είναι βιώσιμη. Οι τιμές του θα μπορούσαν να επανέλθουν μετά τη χειμερινή ώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Patrick Pouyanne, μιλώντας στο Green Initiative Forum της Σαουδικής Αραβίας.

«Λάθος ο αποκλεισμός πετρελαίου»

Στη συνέχεια, ο Pouyanne χαρακτήρισε λανθασμένη την προσέγγιση για τον αποκλεισμό του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης. Υποστήριξε ότι η έλλειψη επενδύσεων σε υδρογονάνθρακες θα μπορούσε από μόνη της να δημιουργήσει κρίση. «Πού είναι η σωστή ισορροπία μεταξύ της ενέργειας του παρόντος και της οικοδόμησης του μέλλοντος; Σίγουρα, πρέπει να επενδύουμε ολοένα και περισσότερο στην ενέργεια που έχει απελευθερωθεί από τον άνθρακα, αλλά ταυτόχρονα χρειαζόμαστε τους ανθρώπους αυτού του πλανήτη να λαμβάνουν αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή ενέργεια. Αν δεν επενδύσουμε αρκετά, έχουμε κρίση»

Η δριμεία κριτική και οι στόχοι

Είναι γεγονός ότι η TotalEnergies έχει δεχθεί πιέσεις από υποστηρικτές του κλίματος και ορισμένους μετόχους να επιταχύνει τη στροφή από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες πηγές ενέργειας. Έχει υποστηρίξει ότι τα ορυκτά καύσιμα θα συνεχίσουν να χρειάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.

Ο όμιλος θέλει να επιταχύνει την ανάπτυξη των επενδύσεών του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ηλεκτρική ενέργεια, φτάνοντας τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ή σχεδόν το 25% των επενδύσεών του κατά την περίοδο 2021-2025.

Στόχος του είναι να είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, με χωρητικότητα 35 GW έως το 2025 και 100 GW έως το 2030, πρόσθεσε. Tέλος, θα συνεχίσει να αφιερώνει το 75% των επενδύσεών της στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, το 50% στο πετρέλαιο και το 25% στην αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου. «Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την ικανότητά μας για φυσικό αέριο», είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης