Ενέργεια

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο - Στα 80 δολ/βαρέλι το brent

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο - Στα 80 δολ/βαρέλι το brent
Το αργό (crude) σημειώνει άνοδο 1,5% στα 75,09 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο με το Brent να διαπραγματεύται κοντά στα 80 δολάρια και με το "μαύρο χρυσό" να συμμετέχει στην τρελή κούρσα ανόδου των τιμών της ενέργειας διεθνώς.

Συγκεκριμένα, το brent 1,5% υψηλότερα στα 79,23 δολάρια το βαρέλι, έχοντας σημειώσει άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Το αργό (crude) σημειώνει άνοδο 1,5% στα 75,09 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

«Η στενότητα της προσφοράς συνεχίζει να φέρει επιπτώσεις στα αποθέματα σε όλες τις περιοχές. Η αύξηση των τιμών του αερίου, συμβάλει επίσης στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, καθώς το υγρό γίνεται σχετικά φθηνότερο για την παραγωγή ενέργειας, αναφέρει το note της ANZ», αναφέρει σε ενημερωτικό της η ANZ Research.

Παγιδευμένοι από την ανάκαμψη της ζήτησης, τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαϊκών Χωρών Εξαγωγών και οι σύμμαχοί τους, γνωστοί ως ΟΠΕΚ+, δυσκολεύτηκαν να αυξήσουν την παραγωγή καθώς εξακολουθούν να υφίστανται καθυστερήσεις υποεπενδύσεων ή συντήρησης από την πανδημία.

Παράλληλα, η πρώτη δημόσια πώληση των κρατικών αποθεμάτων πετρελαίου από την Κίνα δεν επέτρεψε να περιορίσει τα κέρδη καθώς η PetroChina και η Hengli Petrochemical αγόρασαν τέσσερα φορτία συνολικού ύψους περίπου 4,43 εκατομμυρίων βαρελιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης