Ενέργεια

Ηνωμένο Βασίλειο: «Στέρεψε» από καύσιμα το 1/3 των πρατηρίων βενζίνης της BP

Ηνωμένο Βασίλειο: «Στέρεψε» από καύσιμα το 1/3 των πρατηρίων βενζίνης της BP
ι εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν δεκάδες πρατήρια κλειστά

Σχεδόν στο 1/3 των πρατηρίων βενζίνης της ΒΡ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εξαντληθεί τα καύσιμα, όπως ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός, καθώς οι οδηγοί συνέχισαν να συρρέουν μαζικά το Σαββατοκύριακο για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους, σύμφωνα με το Reuters.

Κι αυτό, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των υπουργών και της αστυνομίας ότι οι οδηγοί πρέπει να λειτουργούν σα να μην υπάρχει πρόβλημα. Για άλλη μια φορά, δε,  διατυπώθηκαν οι κατηγορίες ότι ολόκληρη η κρίση στην αγορά καυσίμων έχει πυροδοτηθεί από τους οδηγούς που “αποθηκεύουν” άσκοπα καύσιμα και όχι από έλλειψη προμηθειών.

«Χαμός» στο διαδίκτυο

Οι ουρές οχημάτων που σχηματίστηκαν στα βενζινάδικα για τρίτη μέρα συνεχίζονταν την Κυριακή, καθώς οι οδηγοί περίμεναν, μερικοί για ώρες, για να γεμίσουν με καύσιμα το ντεπόζιτό τους, με τις εταιρείες καυσίμων να δηλώνουν ότι η έλλειψη οδηγών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα μεταφοράς από τα διυλιστήρια έως τις πόλεις.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν δεκάδες πρατήρια κλειστά, αντλίες «εκτός λειτουργίας» και μεγάλες ουρές αυτοκινήτων που περίμεναν να φουλάρουν με καύσιμα τα αυτοκίνητά τους και με επιπλέον δοχεία στα χέρια τους.

Υπήρχαν επίσης αναφορές ότι περιπολικά παραβίασαν τις ουρές για να γεμίσουν με καύσιμα.

89_11.jpg

Η θέση της BP

Από τη μεριά της η BP, η οποία λειτουργεί 1.200 πρατήρια στη Βρετανία, ανακοίνωσε τα εξής «Με την έντονη ζήτηση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες, εκτιμούμε ότι περίπου το 30 % των πρατηρίων μας σε αυτό το δίκτυο δεν διαθέτουν προς το παρόν καμία από τις κύριες κατηγορίες καυσίμων».

«Εργαζόμαστε για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων όσο το δυνατόν γρηγορότερα», πρόσθεσε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης