Στα σκαριά το super project των 4,1 GW της SSE Renewables

Στα σκαριά το super project των 4,1 GW της SSE Renewables
Το έργο επιταχύνει τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της Σκωτίας

Στην ανάπτυξη ενός super project προχωρά η SSE Renewables με το συνδυασμό δύο προτεινόμενων υπεράκτιων αιολικών πάρκων με δυνητική ισχύ 4,1 GW. Τα εν λόγω προτεινόμενα offshore αιολικά Berwick Bank και Marr έχουν συγκεντρωθεί σε ένα ενιαίο αιολικό πάρκο, που τώρα ονομάζεται Berwick Bank Wind Farm.

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να επιταχύνει τις καθαρές μηδενικές φιλοδοξίες της Σκωτίας και να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση, αυξάνοντας τη συνολική ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας κατά σχεδόν 30%.

Το έργο

Το Berwick Bank Wind Farm θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια σπίτια και να αποφύγει οκτώ εκατομμύρια τόνους άνθρακα κάθε χρόνο, ισοδύναμο με την αφαίρεση όλων των ετήσιων εκπομπών αυτοκινήτων της Σκωτίας.

Μάλιστα, αν δοθεί η συναίνεση για την κατασκευή του έργου, το αιολικό πάρκο θα μπορούσε να ξεκινήσει την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Ο Alex Meredith, Διευθυντής Έργου της SSE Renewables 'Berwick Bank δήλωσε: «Για την Εβδομάδα Κλίματος της Σκωτίας, θέλαμε να τονίσουμε ότι η ταχύτερη παράδοση θα βοηθήσει τη Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο να πετύχουν 2030 υπεράκτιους αιολικούς στόχους, να ενεργοποιήσουν το καθαρό μηδέν στη Σκωτία έως το 2045 και να δουν το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίζει να προεδρεύει παγκοσμίως στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας έργων ΑΠΕ.

Με τον συνδυασμό των έργων σε ένα, θεωρούμε ότι το Berwick Bank Wind Farm θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες υπεράκτιες ευκαιρίες αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για το ιστορικό της υποστήριξης και των πλεονεκτημάτων που φέρνουν τα έργα μας στις αλυσίδες εφοδιασμού της Σκωτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης