«Άλλα κόλπα» για την αιολική ενέργεια με την ψηφιακή εφαρμογή της EnBW

«Άλλα κόλπα» για την αιολική ενέργεια με την ψηφιακή εφαρμογή της EnBW
Η εφαρμογή θα επεκταθεί στον τομέα των φωτοβολταϊκών καθώς και της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Μια σπουδαία εφαρμογή επεξεργάζεται η EnBW στο πλαίσιο της νέας εποχής των ΑΠΕ και της απαραίτητης διείσδυσής τους στο ενεργειακό μείγμα των χωρών. Ειδικότερα, έχει ξεκινήσει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δείξουν πώς εμφανίζονται τα ενδιαφερόμενα  τοπία με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε πλήρως ρεαλιστικά γεωγραφικά επίπεδα.

Πρόκειται για τη REVisAR (Απεικόνιση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με Επαυξημένη Πραγματικότητα), η οποία δίνει την δυνατότητα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετέχουν σε ένα έργο αιολικής ενέργειας να αποκτήσουν μια ρεαλιστική αναπαράσταση των προγραμματισμένων ανεμογεννητριών και της θέσης τους στο τοπίο στο αρχικό στάδιο ενός έργου.

Περαιτέρω παροχές και λειτουργίες 

Παράλληλα, μπορούν να εμφανιστούν η περιστροφή του στροφέα, ο προσανατολισμός της βάσης, ο προσανατολισμός των λεπίδων και της επιφάνειας του ρότορα, η ανίχνευση ουρανού, οι σκιές και η θέση του ήλιου σε ορισμένες χρονικές στιγμές, καθώς και όλοι οι συνηθισμένοι τύποι ανεμογεννητριών.

Από την άλλη πλευρά και στην περίπτωση χωρικά σημαντικών κατασκευαστικών έργων, οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν συχνά το πρόβλημα ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις στο τοπίο. Ο Mark Zimmermann, επικεφαλής ομάδας λύσεων λογισμικού για κινητά στο EnBW, δήλωσε: «Με το REVisAR, έχουμε αναπτύξει μια μοναδική εφαρμογή που ανοίγει πολλές περισσότερες δυνατότητες και αποτελεί ένα συναρπαστικό μέρος της ψηφιακής στρατηγικής της EnBW».

Ο Zimmermann βλέπει επίσης πιθανές εφαρμογές στον τομέα των φωτοβολταϊκών καθώς και της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, όπου οι γενικές συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολες και απαιτητικές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης