GE Renewable Energy: «Πράσινο» φως για εργοστάσιο κατασκευής λεπίδων για ανεμογεννήτριες

GE Renewable Energy: «Πράσινο» φως για εργοστάσιο κατασκευής λεπίδων για ανεμογεννήτριες
Η κατασκευή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στα μέσα του 2022, με τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας

Εγκρίθηκε για λογαριασμό της GE Renewable Energy το σχέδιο κατασκευής εργοστασίου για λεπίδες offshore αιολικών στη βορειοανατολική Αγγλία. Η απόφαση των τοπικών αρχών νοίγει το δρόμο για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου ολοκληρωθούν τα τελικά συμβατικά έγγραφα, δήλωσε η εταιρεία.

Η GE business LM Wind Power θα εκμεταλλευτεί την εγκατάσταση που θα είναι αφιερωμένη στην παραγωγή των υπεράκτιων πτερυγίων ανεμογεννητριών μήκους 107 μέτρων, βασικό συστατικό του Haliade-X της GE.

Για το project

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατασκευή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στα μέσα του 2022, με τη δημιουργία 750 άμεσων θέσεων εργασίας. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν 1500 έμμεσες θέσεις εργασίας για την υποστήριξη ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο Olivier Fontan, διευθύνων σύμβουλος της LM, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που λάβαμε αυτή τη σημαντική έγκριση από τις Τοπικές Αρχές και είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών, συμπεριλαμβανομένης της Teesworks και της South Tees Development Corporation.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη δουλειά μπροστά μας και αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την κατασκευή και το μελλοντικό άνοιγμα της εγκατάστασης. Δηλώνουμε περήφανοι για την αναζωογόνηση αυτού του βιομηχανικού συμπλέγματος και θα βοηθήσουμε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στο μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ο δήμαρχος της Tees Valley, Ben Houchen πρόσθεσε: «Είναι φανταστικά νέα ότι αυτό το μαμούθ έργο έχει ξεπεράσει το εμπόδιο σχεδιασμού και πρόκειται να ξεκινήσει μέχρι το 2023, συμβάλλοντας στη δημιουργία χιλιάδων καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας».

Επιπλέον οφέλη

Παράλληλα, όταν ξεκινήσει η παραγωγή, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Dogger Bank θα επωφεληθεί άμεσα από τις λεπίδες που παράγονται σε αυτό το νέο εργοστάσιο. Οι τρεις φάσεις του αιολικού πάρκου Dogger Bank, που τροφοδοτείται από υπεράκτια ανεμογεννήτρια της GE's Haliade-X, θα έχουν συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύ 3,6 GW, αρκετή για να τροφοδοτήσει έξι εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Διευθυντής Έργου του Dogger Bank Wind Farm, Steve Wilson, δήλωσε: «Αυτό το σημαντικό ορόσημο μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εγκατάσταση πτερυγίων στροβίλων που κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης