Περιβάλλον

H Ε.Α.Γ.Μ.Ε. στο πλευρό της περιφέρειας Αττικής για τις πυρκαγιές

H Ε.Α.Γ.Μ.Ε. στο πλευρό της περιφέρειας Αττικής για τις πυρκαγιές

Κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αττικής και συζήτησαν όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις πυρόπληκτες περιοχές

 

Καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου που έπληξαν την Αττική αναμένεται να διαδραματίσει η Ε.Α.Γ.Μ.Ε. Συγκεκριμένα κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή, κ. Ανδρέα Τσώκο συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και αντιπροσωπεία του και συζήτησαν όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις πυρόπληκτες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν και τα πρώτα συμπεράσματα από τις αυτοψίες που έγιναν από την ερευνητική ομάδα της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. σε Βαρυμπόμπη, Τατόι και Κρυονέρι και ανταλλάχθηκαν απόψεις με τα στελέχη τις Περιφέρειας, για τους τρόπους και τις δυνατότητες παρέμβασης στον Ορεινό όγκο.
Τις επόμενες ημέρες τα στελέχη της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. αναμένεται να παραδώσουν αντίστοιχο υπόμνημα και για τις πυρόπληκτες περιοχές Βιλίων και Μαραθώνα και να πραγματοποιήσουν από κοινού αυτοψίες με στελέχη της Περιφέρειας. Οι εκπρόσωποί της επιστημονικής ομάδας της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. διατύπωσαν την πρόθεσή τους να συνδράμουν την Περιφέρεια προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα από έντονες βροχοπτώσεις.
Την επιστημονική ομάδα της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. και προσωπικά τον κ. Τσώκο ευχαρίστησε θερμά ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης για την συνδρομή τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια.
Μετά τη συνάντηση ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ κ. Ανδρέας Τσώκος τόνισε: «Αποτελεί καθήκον για την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών να συνδράμει με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στην κοινή εθνική προσπάθεια αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών. Πόσο μάλλον όταν αυτό συνέβη και στην Αττική που η καταστροφή ‘έπληξε το σπίτι μας’. Με τον κ. Πατούλη συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά για να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πληγείσες περιοχές. Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και υλοποίησης δράσεων μείωσης του κινδύνου των καταστροφών, αλλά και σχεδιασμού κανόνων ενημέρωσης των πολιτών».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ, Α. Τσώκος, ο Διευθυντής Υδατικών Πόρων και Γεωθερμίας Δρ. Π. Σαμπατακάκης, ο Δρ. Χ. Γεωργίου, η Δρ. Μ. Στεφούλη και ο Δρ. Σ. Σμπόρας.


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης