Παρενέργειες

To μαγικό νούμερο για τον ΔΕΔΔΗΕ, η ανακοίνωση στην ΔΕΘ και ο πιθανός νικητής

To μαγικό νούμερο για τον ΔΕΔΔΗΕ, η ανακοίνωση στην ΔΕΘ και ο πιθανός νικητής
Στο τέλος της εβδομάδας θα γνωρίζουμε ποιός θα είναι ο επικρατήσας για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ καθώς τότε ετιμάται ότι θα ανοίξουν οι προσφορές.
Μάλιστα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρωθυπουργός θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση στην Θεσσαλονίκη, έχοντας προφανώς να επιδείξει μια ενυπωσιακή εισροή κεφαλαίων για το μειοψηφικό ποσοστό του ΔΕΔΔΗΕ.
Το νούμερο που συζητάται στην παρούσα φάση είναι τα 1,2 δισ για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, που μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα πολύ ικανοποιητικό τίμημα αν υπολογίσει κανείς ότι το σύνολο θα έχει εποτιμηθεί 2,4 + 1,4 = 3,8 δισ το σύνολο της αξίας. Το 1,4 δισ αναφέρεται στα δάνεια της επιχείρησης.

Το CVC είναι εκείνο που ακούγεται, ότι έχει το προβάδισμα αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα φίνις του KKR, που όχι μόνον έκανε την έκπληξη κατεβάζοντας προσφορά αλλα δεν κατεβαίνει ποτέ για να χάσει. Όσον αφορά το Macquarie Capital πρόκειται για έναν ακόμα πολύ υπολιγίσιμο πάικτη που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.
Ο CEO κ. Γ. Στάσσης που είχει αναφερθεί σε 4 προσφορές και δικαιώθηκε, έχει πει ότι ο ανταγωνισμός μπορεί να οδηγήσει σε τίμημα άνω του 1,5 δισ.
Αυτό θα είναι ένα αποτέλεσμα που η αγορά δεν το περιμένει και ενδέχεται να οδηγήσει σε μια νέα ανοδική κίνηση της κεφαλαιοποίησης.

Η ΔΕΗ δείχνει μια κίνηση σταθεροποίησης κα αναμονής στην περιοχή των 10 ευρώ που αντιστοιχούν σε μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 2,3 δισ ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης