Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συμφωνία RWE - LG για την αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρία

Συμφωνία RWE - LG για την αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρία
Η παράδοση των συστημάτων LG έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2022

Η RWE Renewables υπέγραψε συμβόλαια με την LG Energy Solution για την παροχή ολοκληρωμένου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) για δύο έργα με συστεγασμένες ηλιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ.

Η σύμβαση προμήθειας εξασφαλίζει περισσότερη από 800 ΜW χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταρίας που αναπτύσσεται σε συστήματα αποθήκευσης άνω των 200 MW. Η παράδοση των συστημάτων LG έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Παράλληλα, η διευθύνουσα σύμβουλος της RWE Renewables Silvia Ortin δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την LG Energy Solution για να εξασφαλίσουμε εξοπλισμό που μας βοηθά να υλοποιήσουμε δύο σημαντικά έργα ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μειώνοντας το κόστος και καθαρή ενέργεια πιο προσιτή εδώ στις ΗΠΑ.

Η LG Energy Solution είναι ένας έμπειρος συνεργάτης που επικεντρώνεται στη διασφάλιση της αξιοπιστίας και μας επιτρέπει να παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες μας».

Από πλευράς LG Energy Solution SVP, ο Youngjoon Shin τόνισε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που δημιουργήσαμε τη συνεργασία με την ομάδα της RWE για την προμήθεια μπαταριών για τα δύο κορυφαία έργα τους. Η ομάδα της LG προσβλέπει σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με την RWE στις ΗΠΑ και πέρα ​​από αυτήν, για την παροχή βιώσιμων ενεργειακών λύσεων που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των εταιρειών ενέργειας και των καταναλωτών για αξιόπιστη, καθαρή και προσιτή ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης