Τελευταία Νέα

Έκθεση: Οι προϋποθέσεις της επέκτασης των ΑΠΕ στην Αυστραλία έως το 2025

Έκθεση: Οι προϋποθέσεις της επέκτασης των ΑΠΕ στην Αυστραλία έως το 2025
Η νέα ικανότητα αποστολής θα επιτρέψει επίσης υψηλότερες διεισδύσεις χαμηλού κόστους ηλιακής και αιολικής παραγωγής στην αγορά τα επόμενα χρόνια

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα καλύψουν το 100% της ζήτησης των καταναλωτών για ηλεκτρική ενέργεια σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας έως το 2025, εάν η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακα σε αιολικά και ηλιακά έργα συνεχίσει στους τρέχοντες ρυθμούς, δήλωσε η Ρυθμιστή Αρχή Ενέργειας της Αυστραλίας (ΑΕΜΟ).

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες μετρήσεις, που αναμεταδίδει το The Guardian, η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών παραγωγής στην Αυστραλία έφτασε στο ρεκόρ του 57% δύο φορές το 2021 - τον Απρίλιο και ξανά τον Αύγουστο. Μάλιστα, για πρώτη φορά η ηλιακή ενέργεια στην Αυστραλία ξεπέρασε την ηλεκτρική ενέργεια από άνθρακα.

«Εάν το ηλεκτρικό σύστημα της Αυστραλίας σχεδιαστεί κατάλληλα, με βάση τις τρέχουσες τάσεις θα μπορούσε να υπάρξει έως και 100% στιγμιαία διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους έως το 2025» υπογραμμίζει η ΑΕΜΟ.

Οι προβλέψεις της έκθεσης

Η έκθεση προβλέπει ότι η συνολική υπάρχουσα και δεσμευμένη μεγάλης κλίμακας ηλιακή και αιολική ικανότητα, καθώς και ηλιακοί συλλέκτες που έχουν εγκατασταθεί από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, θα είναι σχεδόν 10 GW έως το 2025 από ό, τι σήμερα.

Επίσης, προβλέπει μια επιπλέον προσθήκη 8,9 GW κατανεμημένης ηλιακής ισχύος ως το 2025. «Τα συγκεκριμένα ηλιακά συστήματα θα μπορούσαν να καλύψουν έως και το 77% της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά καιρούς έως το 2026» σημειώνει.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι καθώς τα ηλιακά συστήματα επιτρέπουν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να είναι αυτάρκεις μέσω της παραγωγής και αποθήκευσης της δικής τους ενέργειας, αντλούν λιγότερη ενέργεια από το δίκτυο.

Αισιόδοξο το μέλλον

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aemo, Daniel Westerman υπογράμμισε ότι: «Σημαντικές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καλά προχωρημένα έργα αποστολής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων φυσικού αερίου, της άντλησης υδροηλεκτρικών και μπαταριών, όλα θα βοηθήσουν στην αντικατάσταση των εγκαταστάσεων άνθρακα και φυσικού αερίου που αποσύρθηκαν.

Η νέα ικανότητα αποστολής θα επιτρέψει επίσης υψηλότερες διεισδύσεις χαμηλού κόστους ηλιακής και αιολικής παραγωγής στην αγορά τα επόμενα χρόνια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης