Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

H2Mare: Υπό τον συντονισμό της Siemens Energy το υπεράκτιο project - Ενίσχυση 100 εκατ. ευρώ από την Γερμανία

H2Mare: Υπό τον συντονισμό της Siemens Energy το υπεράκτιο project - Ενίσχυση 100 εκατ. ευρώ από την Γερμανία
Siemens Energy και η Siemens Gamesa γνωστοποίησαν τους σχεδιασμούς τους για την κατασκευή αυτής της ανεμογεννήτριας έως το 2025/26

Στην ανάπτυξη υπεράκτιας ανεμογεννήτριας με ενσωματωμένο ηλεκτρολύτη για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου, -και την οικοδόμηση μιας ολόκληρης αλυσίδας αξίας για την υποστήριξή του στοχεύει το έργο H2Mare που συντονίζεται από τη Siemens Energy. Μάλιστα, η γερμανική κυβέρνηση θα το ενισχύσει με 100 εκατ. ευρώ.

Πριν από λίγο διάστημα, η Siemens Energy και η Siemens Gamesa γνωστοποίησαν τους σχεδιασμούς τους για την κατασκευή αυτής της ανεμογεννήτριας έως το 2025/26 με βάση τον στρόβιλο 14MW και με ηλεκτρολύτη στη βάση του πύργου του στροβίλου. Στόχος, είναι να να αντικατασταθεί ο υπεράκτιος τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου με γιγάντιους στόλους στροβίλων υδρογόνου.

4_32.jpg


Από πλευράς Siemens Energy, o διευθύνων σύμβουλος Christian Bruch, υπογράμμισε ότι: «Μαζί με τους εταίρους μας, θέλουμε να δημιουργήσουμε την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στη θάλασσα με το H2Mare. Το συγκεκριμένο έργο ενώνει τα πλεονεκτήματα της έρευνας και της βιομηχανίας προς όφελος του περιβάλλοντος. Χρειαζόμαστε βέβαια την υποστήριξη της πολιτικής για να προωθήσουμε καινοτόμες λύσεις για μια πράσινη οικονομία υδρογόνου».

Τέλος, σημειώνεται ότι το H2Mare υποστηρίζεται από ερευνητικά ιδρύματα και περιλαμβάνει τέσσερα κοινά έργα με 35 εταίρους. Τα έργα καλύπτουν από την παραγωγή αιολικής ενέργειας και την παραγωγή υδρογόνου έως τη μετατροπή του υδρογόνου σε μεθάνιο, υγρούς υδρογονάνθρακες, μεθανόλη ή αμμωνία μέχρι τη χρήση στη βιομηχανία ή τον τομέα της ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης