Περιβάλλον

Σκρέκας: Οικονομική ενίσχυση 24 εκατ. ευρώ στους δασικούς συνεταιρισμούς της βόρειας Εύβοιας

Σκρέκας: Οικονομική ενίσχυση 24 εκατ. ευρώ στους δασικούς συνεταιρισμούς της βόρειας Εύβοιας
Στόχος είναι η γρήγορη αποκατάσταση των έργων, σχολίασε μεταξύ άλλων ο υπουργός
Σχετικά Άρθρα

Οικονομική ενίσχυση 24 εκατ. ευρώ προς τους δασικούς συνεταιρισμούς της βόρειας Εύβοιας προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της Επιτροπής της Βουλής για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι: «Η στήριξη του Δημοσίου αγγίζει τα 24 εκατ. ευρώ με δημόσιο χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό, με απευθείας αναθέσεις στους τοπικούς δασικούς συνεταιρισμούς, με αυτεπιστασία και την επίβλεψη των δασικών υπαλλήλων, ώστε να ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα αυτά τα διαβρωτικά έργα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός έκανε μνεία στο σχέδιο δράσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ντόπιοι δασεργάτες και ρητινοκαλλιεργητές θα αναλάβουν να ολοκληρώσουν τα έργα αποκατάστασης και προστασίας των κατεστραμμένων δασικών οικοσυστημάτων στη βόρεια Εύβοια.

«Θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια αναγέννησης και ανασυγκρότησης των δασικών οικοσυστημάτων, τα οποία καταστράφηκαν είτε μερικώς είτε ολοσχερώς. Για τον λόγο αυτό θεσμοθετούμε, ώστε να εμπλέκεται με γρήγορο τρόπο η δημόσια Διοίκηση και να μπορεί πολύ γρήγορα να καταθέτει μια μελέτη ένας ιδιώτης ανάδοχος σε περιοχή που θα του υποδεικνύει το οικείο δασαρχείο.

Θα καταθέτει μια μελέτη, θα εγκρίνεται από το δασαρχείο και στη συνέχεια η υλοποίηση των έργων με έξοδα του αναδόχου αναδάσωσης θα γίνεται υπό την επίβλεψη της δασικής υπηρεσίας και σε καμία περίπτωση δεν απεμπολεί το δικαίωμα των εκτάσεων αυτών το Δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης