Συνεργασία RWE - Kansai EPCO για την κατασκευή πλωτού υπεράκτιου στην Ιαπωνία

Συνεργασία RWE - Kansai EPCO για την κατασκευή πλωτού υπεράκτιου στην Ιαπωνία
Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω την υπάρχουσα σχέση τους και να αξιοποιήσουν τα συμπληρωματικά πλεονεκτήματά τους

Η Kansai Electric Power (Kansai EPCO) και η RWE Renewables (RWE) υπέγραψαν συμφωνία για την κοινή μελέτη σκοπιμότητας ενός μεγάλου πλωτού υπεράκτιου αιολικού έργου στα ανοικτά των ιαπωνικών ακτών.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω την υπάρχουσα σχέση τους και να αξιοποιήσουν τα συμπληρωματικά πλεονεκτήματά τους, προς υποστήριξη του στόχου της Ιαπωνίας για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050.

O Sven Utermöhlen, COO Wind Offshore Global της RWE Renewables τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες για πλωτά αιολικά πάρκα παγκοσμίως - ειδικά σε χώρες με βαθύτερα παράκτια νερά, όπως η Ιαπωνία. Ο πλωτός άνεμος θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση του ανεκμετάλλευτου δυναμικού στα ανοικτά των ιαπωνικών ακτών. Ως μια από τις κορυφαίες υπεράκτιες εταιρείες στον κόσμο, η RWE προωθεί ήδη την καινοτομία στον αναπτυσσόμενο πλωτό αιολικό τομέα.

Με την Kansai EPCO έχουμε έναν συνεργάτη στο πλευρό μας, του οποίου η τοπική τεχνογνωσία συμπληρώνει την παγκόσμια εμπειρία και την τεχνική τεχνογνωσία μας, και ο οποίος μοιράζεται τις αξίες και τη φιλοδοξία μας να οδηγήσει την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία».

Από την άλλη πλευρά, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Kansai EPCO, Nozomu Mori υπογράμμισε ότι: «Έχουμε δηλώσει ότι η Kansai Electric Power Group στοχεύει στην ουδετερότητα του άνθρακα σε ολόκληρο το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας έως το 2050. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων θα είναι το κλειδί για να επιτευχθεί αυτό.

Η RWE είναι ο σημαντικός συνεργάτης μας στην υπεράκτια αιολική επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιστεύουμε ότι η υπάρχουσα σχέση μας μπορεί να επεκταθεί για ασφαλή και σταθερή υπεράκτια λειτουργία αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης