«Επένδυση» της ScottishPower στο πράσινο εργατικό δυναμικό - Νέες θέσεις εργασίας

«Επένδυση» της ScottishPower στο πράσινο εργατικό δυναμικό - Νέες θέσεις εργασίας
Στο επίκεντρο το COP26 στη Γλασκώβη, που θα λάβει χώρα σε λιγότερο από 100 μέρες

Τη δημιουργία 152 νέων πράσινων θέσεων εργασίας επιχειρεί η ScottishPower Energy Networks το επόμενο 4μηνο, στο πλαίσιο των μεγάλων επενδύσεων που κάνει στον τομέα της ενέργειας.

Η ειδικότητα για την βελτίωση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται στην κορυφή των ελκυστικών θέσεων εργασίας, καθώς με αυτή την «συνταγή» θα καταστεί δυνατή η ταχεία απορρόφηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που απαιτούνται για να βοηθήσουν τη Σκωτία και το ευρύτερο Ηνωμένο Βασίλειο στην υλοποίηση των στόχων τους.

Σύμφωνα με την υπουργό Nicola Sturgeon, η οποία επισκέφθηκε το εκπαιδευτικό κέντρο της SP Energy Networks, «η Σκωτία επενδύει ήδη σε πράσινες δεξιότητες και προσελκύει νέες πράσινες ευκαιρίες απασχόλησης. Είναι υπέροχο να βλέπεις τη ScottishPower να δημιουργεί 135 νέες πράσινες θέσεις εργασίας στη Σκωτία και θα ενθάρρυνα κι άλλους εργοδότες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Κοιτάζοντας μπροστά για το COP26 στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο, η Σκωτία μπορεί να είναι υπερήφανη που οι φιλοδοξίες μας για την κλιματική αλλαγή, υποστηριζόμενες από επενδύσεις στη δημιουργία ενός υψηλού εξειδικευμένου πράσινου εργατικού δυναμικού, θα παρουσιαστούν σε διεθνή σκηνή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της SP Energy Networks, Frank Mitchell πρόσθεσε ότι: «Με λιγότερες από 100 ημέρες να απομένουν για το COP26 στη Γλασκώβη, φέρνουμε πραγματικά πράσινες θέσεις εργασίας στη Σκωτία για να υποστηρίξουμε τη χώρα με τις φιλοδοξίες της να είναι Net Zero έως το 2045».

Η πλειοψηφία των ρόλων θα βασίζεται στην Κεντρική και Νότια Σκωτία, όπου η SP Energy Networks είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και τη συντήρηση καλωδίων και γραμμών άνω των 4.000 χιλιομέτρων που αποτελούν το δίκτυο μεταφοράς. Αυτό το δίκτυο συνδέει την υποδομή παραγωγής όπως τα αιολικά πάρκα στο ηλεκτρικό σύστημα και μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια σε πόλεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης