Ενέργεια

Σε άνοδο το πετρέλαιο - Πάνω από το 69 δολ. κινείται το Brent, στα 67 δολ. το αργό

Σε άνοδο το πετρέλαιο - Πάνω από το 69 δολ. κινείται το Brent, στα 67 δολ. το αργό

Ανησυχία για την ζήτηση καυσίμων

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Τετάρτη 18/8/2021 μετά από υποχώρηση τεσσάρων ημερών με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις προοπτικές της ζήτησης καυσίμων καθώς η χρήση σιδηροδρομικών, αεροπορικών και άλλων μορφών μεταφορών παρέμεινε περιορισμένη εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων COVID -19 παγκοσμίως.

Περί τις 12:20 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 0,75% στα 69,55 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό πετρέλαιο σημείωνε άνοδο 0,6% στα 66,99 δολάρια το βαρέλι.

"Βραχυπρόθεσμα, η αγορά πετρελαίου μπορεί να είναι ασταθής με συχνές ανατροπές, με τις τιμές του αργού να δέχονται πιέσεις καθώς η ζήτηση στην Ευρώπη και την Ινδία αντιμετωπίζει προβλήματα", δήλωσε ο Avtar Sandu, ανώτερος διευθυντής, εμπορευμάτων στην Phillip Futures στη Σιγκαπούρη.
Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο, ξεκίνησε επίσης πωλήσεις πετρελαίου σε κρατικά διυλιστήρια από το Strategic Petroleum Reserve (SPR), εφαρμόζοντας στην πράξη μια νέα πολιτική εμπορευματοποίησης της ομοσπονδιακής αποθήκευσης με εκμίσθωση χώρου.
Το ισχυρότερο δολάριο έπληξε επίσης τα βασικά προϊόντα, με τα μέταλλα και τον πολύτιμο χρυσό να είναι εξίσου ευαίσθητα με το πετρέλαιο, ανέφερε η ANZ Research.
Η τιμή του αργού είναι συνήθως σε δολάρια, οπότε ένα ισχυρό νόμισμα κάνει το πετρέλαιο πιο ακριβό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερη προσφορά αναμένεται να βγει στην αγορά εάν οι επίσημες προβλέψεις αποδειχθούν σωστές.
Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί στα 8,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της κυβερνητικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τις γεωτρήσεις. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δύο πηγές της αγοράς, επικαλούμενα στοιχεία της American Petroleum Institute την Τρίτη, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης