Ενέργεια

Kίνα: Στέλνει στην Ευρώπη ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 1.000 χλμ.

Kίνα: Στέλνει στην Ευρώπη ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 1.000 χλμ.
Τεράστια επένδυση για μπαταρίες από την Daimler

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή της μπαταρίας υποστηρίζει πως η πλήρης φόρτιση της τελευταίας δεν απαιτεί περισσότερα από 10 λεπτά. Ετοιμο για να λανσαριστεί ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα!

Τα «ρέστα» τους παίζουν οι Κινέζοι προκειμένου να επιβιώσουν στην αρένα της ηλεκτροκίνησης. Ειδικότερα, έχουν επιστρατεύσει όλες τους τις δυνάμεις, κατασκευάζοντας ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο λέγεται πως εφοδιάζεται με 1.000 χλμ. αυτονομίας.
To σεντάν τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) τα οποία παράγουν συνδυαστικά 652 ίππους και 850 Nm ροπής, επιτρέποντάς του να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,9 sec. Παράλληλα, για την επίτευξη της εν λόγω αυτονομίας έχει ενσωματωθεί μια μπαταρία χωρητικότητας 150 kWh.

Η Nio, σύμφωνα με άρτια ενημερωμένες πηγές, έχει στραφεί στη διεθνούς φήμης εταιρεία κατασκευής μπαταριών, Contemporary Amperex Technology (CATL), η οποία, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί της σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης μπαταριών με στερεού τύπου ηλεκτρολύτες (solid state) με δυνατότητα πλήρους φόρτισης εντός 10 λεπτών.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης