Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε ανοδική πορεία ο S&P energy sector - Κέρδη 1,83% στις 317,11 μονάδες

Σε ανοδική πορεία ο S&P energy sector - Κέρδη 1,83% στις 317,11 μονάδες

Στήριξη από την άνοδο του πετρελαίου και τα αποτελέσματα των ενεργειακών εταιρείων

 

Κέρδη 1,83% στις 317, 11 μονάδες κατέγραψε ο S&P energy sector στην Wall Street την Τρίτη επιστρέφοντας σε ανοδική τροχιά.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο δείκτης κινήθηκε μεταξύ 377,44 μονάδων ( υψηλό ημέρας) και 365,84 μονάδων (χαμηλό ημέρας).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15/6 ο δείκτης έκλεισε στις 420,34 μονάδες ενώ το υψηλό ημέρας 52 εβδομάδων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε στις 10/6 στις 423,12 μονάδες.

Στήριξη στον δείκτη προσέφεραν τα καλύτερα από τα αναμένομενα αποτελέσματα των μεγάλων ενεργειακών εταιρειών οι οποίες επέστρεψαν στην κερδοφορία το δεύτερο τρίμηνο και η γενναία μερισματική πολιτική που ανακοίνωσαν .
Η BP, Shell, η TotalEnergies και η Equinor όπως και η Baker Hughes ανακοίνωσαν όλες προγράμματα επαναγοράς μετοχών την περασμένη εβδομάδα.
Η Exxon μετά έξι ζημιογόνα συνεχόμενα τρίμηνα σημείωσε κέρδη και χρησιμοποίησε και πάλι υψηλότερες ταμειακές ροές για να καλύψει ένα τεράστιο χρέος που δημιουργήθηκε για να διατηρήσει το μέρισμα των μετόχων της
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η ενίσχυση της ζήτησης από την Κίνα, προμηνύουν ένα ιδιαίτερα θετικό εξάμηνο για τον κλάδο, αν και το τελευταία διάστημα επανήλθε η ανησυχία στους επενδυτές μετά την αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα.
Στους παράγοντες κινδύνου προστέθηκαν και οι γεωπολιτικές εξελίξεις που ενδέχεται να προκαλέσει το χτύπημα σε δεξαμενόπλοιο ανοικτά του Ομάν, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που κατηγορούν τον Ιράν.Επίσης Την Τρίτη, πηγές υποστήριξαν ότι δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν κατέλαβαν ένα δεξαμενόπλοιο πετρελαιοειδών στα ανοικτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αν και το Ιράν αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άλμα 278 μονάδων, ή 0,8%, στις 35.116,40. Ο S&P 500 κέρδισε 0,8% σε νέο υψηλό όλων των εποχών των 4.423,15. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,6% στις 14.761,29
Η 10ετής απόδοση του Δημοσίου αυξήθηκε ελαφρώς στο 1,17% την Τρίτη. Οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων τείνουν να δίνουν έναν πιο πτωτικό τόνο για τις μετοχές, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε κάποιους, αλλά οι επενδυτές αναμένουν ότι ο Αύγουστος θα είναι μια περίοδος μεγαλύτερης μεταβλητότητας για τις μετοχές. Η σεζόν των κερδών συνεχίζεται την Τετάρτη με την Toyota και τη General Motors. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης τα στοιχεία της απασχόλησης που θα δημοσιοποιηθούν από την ADP σήμερα  Τετάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης