Η Jan De Nul κέρδισε το συμβόλαιο εγκατάστασης 87 στροβίλων στο Dogger Bank

Η Jan De Nul κέρδισε το συμβόλαιο εγκατάστασης 87 στροβίλων στο Dogger Bank

 Mεταφορά και εγκατάσταση 87 στροβίλων στο αιολικό πάρκο Dogger Bank C

Ο όμιλος Jan De Nul έχει αναλάβει συμβόλαιο για τη μεταφορά και εγκατάσταση 87 στροβίλων στο αιολικό πάρκο Dogger Bank C στα ανοικτά των ακτών του Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Η ανάθεση σύμβασης είναι η τρίτη για την Jan De Nul που σχετίζεται με το έργο Dogger Bank.

Το 3.6 GW Dogger Bank Wind Farm θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, που αναπτύχθηκε σε τρεις φάσεις 1,2 GW (A, B και C).
Με την τελευταία ανάθεση, η Jan De Nul σχεδιάζει να εγκαταστήσει συνολικά 277 ανεμογεννήτριες. Για την Dogger Bank C, ο Jan De Null θα μεταφέρει και θα εγκαταστήσει στροβίλους 14 MW χρησιμοποιώντας το νέο υπεράκτιο πλοίο jack-up Voltaire, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή και πρόκειται να παραδοθεί το 2022.
Οι δύο πρώτες φάσεις, Dogger Bank A και B, διαθέτει η καθεμία 95 μονάδες στροβίλων 13 MW. Πρόκειται για κοινοπραξία μεταξύ Equinor (40%), SSE Renewables (40%) και Eni (20%).
Στην τρίτη φάση, Dogger Bank C, αναπτύσσεται σε διαφορετικό χρονικό πλαίσιο και ανήκει στην SSE Renewables (50%) και την Equinor (50%). Η Dogger Bank C έχει προγραμματιστεί να κλείσει οικονομικά μέχρι το τέλος του 2021. Όταν ολοκληρωθεί, η Dogger Bank θα παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτεί πάνω από 6 εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

«Ο Όμιλος Jan De Nul έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό για τη μεταφορά και εγκατάσταση στροβίλων σε κλίμακα και τα υπεράκτια αιολικά πάρκα δεν είναι μεγαλύτερα από τα δικά μας», δήλωσε ο Steve Wilson, Διευθυντής Έργου της Dogger Bank Wind Farm στο SSE Renewables «Με ικανότητα ανύψωσης άνω των 3.000 τόνων, το «καθαρό» πλοίο Voltaire πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο jack-up σκάφος στον κόσμο όταν θα τεθεί σε λειτουργία το 2022. Με την εξασφάλιση αυτού του υπερσύγχρονου σκάφους και για τις τρεις φάσεις Η Dogger Bank Wind Farm είναι μια άλλη υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο συνεργαζόμαστε με τους προμηθευτές μας για την προώθηση της καινοτομίας στον υπεράκτιο άνεμο» σημείωσε «Το Dog Farm Bank Wind Farm είναι ακριβώς το είδος του έργου που είχαμε στο μυαλό μας όταν πήραμε την απόφαση να κατασκευάσουμε το Voltaire μας. Η κλίμακα και τα χαρακτηριστικά του υπεράκτιου Dogger Bank και των στροβίλων προσφέρουν την τέλεια πρόκληση για αυτό το σκάφος εγκατάστασης Off -ore Jack-Up Next Gen », πρόσθεσε ο Philippe Hutse, Διευθυντής Offshore Division στο Jan De Nul Group.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης