Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τέθηκε σε λειτουργία το ηλιακό project των 247 MW της Lightsource BP στην Ισπανία

Τέθηκε σε λειτουργία το ηλιακό project των 247 MW της Lightsource BP στην Ισπανία
Tο συγκεκριμένο project ήταν «υπεύθυνο» για τη δημιουργία 600 θέσεων εργασίας

Η Lightsource BP έχει ενισχύσει το φωτοβολταϊκό της έργο συνολικής ισχύος 247 MW στην Ισπανία, με την συνολική παραγωγή των πέντε ενεργειακών Projects στη Σαραγόσα να αναμένεται να παραδοθεί στην ευρωπαϊκή ομάδα εμπορίας ενέργειας της BP στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA).

Ο επικεφαλής της Lightsource της BP Fernando Roger είπε: Η σύνδεση του έργου μας Vendimia, δείχνει πραγματικά την ανθεκτικότητα της ηλιακής ενέργειας. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις λόγω της πανδημίας, αλλά η ομάδα μας και οι έμπιστοι συνεργάτες μας παρέμειναν προσηλωμένοι στον στόχο. Έτσι ολοκληρώσαμε το πρώτο μας έργο στην Ισπανία. Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους γαιοκτήμονες που εμπλέκονται για τη συνεχή υποστήριξή τους σε αυτό το έργο».

Υπενθυμίζεται ότι σε 560 εκτάρια γης έχουν εγκατασταθεί περίπου 615.000 διφασικοί ηλιακοί συλλέκτες με επανδρωμένη τεχνολογία που επιτρέπει στα πάνελ να ακολουθούν τον ήλιο, μεγιστοποιώντας την απόδοση παραγωγής ενέργειας.

Επίσης, το συγκεκριμένο project ήταν «υπεύθυνο» για τη δημιουργία 600 θέσεων εργασίας.

Tέλος, πριν σχεδόν ένα μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε την δυναμική της είσοδο στην ελληνική αγορά. Η εταιρία κατοχύρωσε 140 MW στην πρόσφατη Κοινή Ανταγωνιστική Διαδικασία δηλαδή 40% της συνολικής δημοπρατημένης ισχύος, "κλειδώνοντας" σε μία μέση τιμή των 38,5€ ανά MW. Τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν ένα μέρος από τα 640ΜW έργων που θα εξαγοράσει η Lightsource bp από την Kiefer TEK, κάτι που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές και επενδυτές ηλιακής ενέργειας στη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης