Διεθνή

Ο διάδοχος της Μέρκελ ποντάρει στην επιστροφή της δημοσιονομικής πολιτικής

Ο διάδοχος της Μέρκελ ποντάρει στην επιστροφή της δημοσιονομικής πολιτικής
Οι δημοσιογράφοι των FT ξεκινούν την παρουσίαση της συνέντευξης με μια διαπίστωση ειρωνική και σχεδόν βιτριολική, αλλά απολύτως ρεαλιστική: «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο κορωνοιός έχει αλλάξει αμετάκλητα τον κόσμο και τα πράγματα δεν θα ξαναγίνουν ποτέ ίδια με πριν. Ο Αρμιν Λάσετ δεν είναι ένας απ ́αυτούς»

O νέος ηγέτης της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατίας αυτοσυστήθηκε με μια συνέντευξη-προγραμματική, στους χθεσινούς Financial Times. Με απόλυτη γερμανική καθαρότητα, που αγγίζει την ωμότητα, περίγραψε τη νέα γερμανική στρατηγική για την επόμενη μέρα της πανδημίας. Η οποία στην ουσία είναι η παλιά, η προ της πανδημίας, μια στρατηγική με σφραγίδα Σόιμπλε, συνδυασμένη με κάποιες πινελιές πραγματισμού και πιο κεντρώου λόγου από τη Μέρκελ.

Τι προαναγγέλει ο Αρμιν Λάσετ στους FT; Στροφή στη «δημοσιονομική ορθοδοξία». Τέλος στο «κράτος-προστάτη» που ανέδειξε η πανδημία. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης να θεωρηθεί μια «one-off» επιλογή, η οποία δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον. Αποκατάσταση των δημοσιονομικών κανόνων εντός της ΕΕ και περιορισμός των ελλειμμάτων. «Κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τα χρέη της, κάτω από τους κανόνες του Μάαστριχτ» και προσθέτει για όσους δεν κατάλαβαν: «Δεν είναι υπεύθυνη μια χώρα για τα χρέη μιας άλλης χώρας». Αρα, τέλος στην ιδέα της «αμοιβαιοποίησης» του χρέους.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης