Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΠΟΣΠΗΕΦ: Επιτακτική ανάγκη να ανανεωθούν οι συμβάσεις προσωπικού στον ΔΑΠΕΕΠ

ΠΟΣΠΗΕΦ: Επιτακτική ανάγκη να ανανεωθούν οι συμβάσεις προσωπικού στον ΔΑΠΕΕΠ
Οι συμβάσεις αυτές αφορούν σε εργαζόμενους που κυριολεκτικώς «σώζουν την παρτίδα» στον ΔΑΠΕΕΠ, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση

Την ανάγκη να ανανεωθούν οι συμβάσεις προσωπικού στον ΔΑΠΕΕΠ, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτοβολταϊκών Παραγωγών (ΠΟΣΠΗΕΦ), με σημερινή της ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Η απουσία οικονομικών πόρων συνιστά, δυστυχώς, σπουδαίο λόγο για  έναν οργανισμό, ώστε να μην προβεί σε ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού που υποστηρίζει ζωτικές λειτουργίες του. 

Ωστόσο, στον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης ΑΕ (ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ), αποκλειστικός μέτοχος του οποίου είναι το Ελληνικό Δημόσιο, το κόστος απασχόλησης των εργαζόμενων συμβασιούχων εξυπηρετείται με παρακράτηση πόρων από τους ίδιους τους παραγωγούς ΑΠΕ. Με άλλα λόγια, οι παραγωγοί ανανεώσιμης ενέργειας είναι αυτοί που χρηματοδοτούν εξ ολοκλήρου, σε ποσοστό 100%, τη μισθοδοσία του επί συμβάσει προσωπικού – και όχι μόνον.   

Όταν, λοιπόν, δεν εγερείται θέμα εξεύρεσης οικονομικών πόρων, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση καθυστερεί να ανανεώσει τις συμβάσεις προσωπικού του ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ,  που λήγουν στις 9 Ιουνίου 2021. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν σε εργαζόμενους που κυριολεκτικώς «σώζουν την παρτίδα» στον ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ, τον φορέα που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία και την εκκαθάριση της αγοράς ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Αυτοί  που  πληρώνουν απαιτούν αμέσως να παύσει η αδιαφορία  για τους συμβασιούχους και τις οικογένειες τους και, ταυτοχρόνως, να διασφαλιστεί η  εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, ο οποίος εγγυάται την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των υφιστάμενων, αλλά και των μελλοντικών επενδύσεων ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ.    

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης