Επικαιρότητα

Moody’s: Σημείο «κλειδί» για ανάπτυξη και μείωση χρέους το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα

tags :
Moody’s: Σημείο «κλειδί» για ανάπτυξη και μείωση χρέους το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα
Σημαντικό να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις
Την εκτίμηση πως Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία θα λάβουν σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των επιχορηγήσεων και των δανείων που προορίζονται για την στήριξη της οικονομίας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης αναφέρει σε report του με τίτλο «EU recovery funds will lift investment in southern Europe but long-term gains are less certain» ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Σύμφωνα με την Moody’s τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνάρτηση με την τακτική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, θα αντιστρέψουν χρόνια υποεπενδύσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
moodys_4.JPG
Ωστόσο, κάθε μακροπρόθεσμη ώθηση στην παραγωγικότητα εξαρτάται από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, κάτι που είναι λιγότερο βέβαιο, τονίζει ο οίκος αξιολόγησης.
 
Η Moody’s εκτιμάει πως θα υπάρξει μια ετήσια αύξηση της χρηματοδότησης της ΕΕ σε αυτές τις χώρες ύψους 1,9% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο το 2021-27.
Η Ελλάδα (+2,5%) θα σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την Πορτογαλία (+1,9%), την Ισπανία (+1,8%) και την Ιταλία (+1,6%).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης