Ενέργεια

Προώθηση του «όχι» στη βενζινοκίνηση - Ο στόχος του 2035 και η συνειδητή στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Προώθηση του «όχι» στη βενζινοκίνηση - Ο στόχος του 2035 και η συνειδητή στροφή στην ηλεκτροκίνηση
Ζητούμενο η παροχή κινήτρων για να προχωρήσει η όλη διαδικασία και μετάβαση στην νέα εποχή
Σχετικά Άρθρα

Μια κοινοπραξία ηγετών της βιομηχανίας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταργήσει σταδιακά νέα αυτοκίνητα ντίζελ και βενζίνης και φορτηγά το αργότερο το 2035. Τα μέρη αυτού του συνόλου εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να θέσει την Ευρώπη τον δρόμο των κλιματικών στόχων.

Οι εταιρείες αναμένουν επίσης ότι η νέα νομοθεσία σχετικά με τον στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα άνθρακα σε όλο τον στόλο ως το 2035 θα μπορούσε να αυξήσει την προσφορά προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Σε αυτό το πλαίσιο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής καλούνται να εισαγάγουν αλλαγές στους φόρους και άλλα κίνητρα για να ενθαρρύνουν άτομα και εταιρείες να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.

Ο μεγάλος στόχος

Ο Anders Kärrberg, επικεφαλής της παγκόσμιας βιωσιμότητας της Volvo Cars, δήλωσε: «Σχεδιάζοντας να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική εταιρεία αυτοκινήτων μέχρι το 2030, η Volvo Cars σκοπεύει να θέσει το ρυθμό στη μετάβαση σε κινητικότητα μηδενικών εκπομπών μέσα στη βιομηχανία μας».

Παράλληλα, η Anabel Diaz γενική διευθύντρια της Uber υπογράμμισε ότι: «Η μαζική συνεργασία στον συγκεκριμένο τομέα θα επιτρέψει μια ταχύτερη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη κινητικότητα την οποία υποστήριξε η Uber μέσω των δικών της στόχων με 50% ηλεκτρικά οχήματα ως το 2025 σε πτά πόλεις και 100% έως το 2030 σε όλη την Ευρώπη».

Επίσης, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προώθησε την απαγόρευση πωλήσεων νέων αυτοκινήτων και φορτηγών ντίζελ έως το 2030.

Πιέσεις στις ΗΠΑ

Εκκληση προς τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν απευθύνουν οι κυβερνήτες δώδεκα πολιτειών των ΗΠΑ, Καλιφόρνιας, Νέας Υόρκης, Μασαχουσέτης, Βόρειας Καρολίνας, Κονέκτικατ, Χαβάης, Μέιν, Νιου Τζέρσεϊ, Νέου Μεξικού, Ορεγκον, Ουάσιγκτον και Ρόουντ Αϊλαντ, ζητώντας του να παύσει την πώληση νέων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2035. Αυτό συνιστά μία εντυπωσιακή στροφή μακριά από τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης