Ενέργεια

Αυστραλία: Η Orocobre εξαγοράζει την Galaxy για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Αυστραλία: Η Orocobre εξαγοράζει την Galaxy για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Θα δημιουργήσει τον No.5 παραγωγό λιθίου παγκοσμίως

 

Η Αυστραλιανή εταιρεία εξόρυξης λιθίου Orocobre Ltd εξαγοράζει μικρότερη εγχώρια Galaxy Resources για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να δημιουργήσει τον πέμπτο μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο της βασικής πρώτης ύλης για ηλεκτρικές μπαταρίες οχημάτων.

Η συμφωνία για που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 19/4/2021, η οποία θα δημιουργήσει επίσης τον πιο πολύτιμο ανθρακωρύχο λιθίου της Αυστραλίας με κεφαλαιοποίηση αγοράς 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έρχεται καθώς η ζήτηση ανθεί εν μέσω άλματος στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικής οχήματα.
Η νέα οντότητα θα έχει στοιχεία ενεργητικού σε όλη την Αυστραλία, την Αργεντινή, τον Καναδά και την Ιαπωνία και θα είναι σε θέση να επιταχύνει την ανάπτυξη και να πουλήσει σε παγκόσμιες αγορές.
Οι μετοχές και των δύο εταιρειών κινήθηκαν σε υψηλό τριών ετών, με hν Orocobre να κερδίζει περίπου 6% στα 6,56 $ και h Galaxy να αυξάνεται 4% στα 3,75 $. Και οι δύο εταιρείες έχουν σημαντικά σχέδια επέκτασης, θέτοντας τη συγχωνευμένη εταιρεία σε καλό δρόμο για την παραγωγή περισσότερων από 130.000 τόνων ισοδυνάμου ανθρακικού λιθίου (LCE), από περίπου 40.000 τόνους τώρa .
Οι Orocobre και Galaxy, που λειτουργούν τα έργα λιθίου Olaroz και Sal de Vida στην Αργεντινή, αντίστοιχα, προσπαθούν να ενοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στη χώρα. Η συγχωνευθείσα εταιρεία θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει την εμπειρία από το εργοστάσιο άλμης Olaroz της Orocobre για να επιταχύνει την κατασκευή του Sal De Vida.
Η κοινή τεχνική εμπειρογνωμοσύνη θα βοηθήσει επίσης την ανάπτυξη μιας χημικής επιχείρησης στο έργο του James Bay hard rock στον Καναδά, η οποία είναι σε καλή θέση για να προμηθεύσει την αγορά της Βόρειας Αμερικής. «Η συναλλαγή θα επιτρέψει στον όμιλο να επιταχύνει ουσιαστικά την ανάπτυξη των συνδυασμένων αναπτυξιακών έργων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Galaxy Simon Hay.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης