Ενέργεια

Η Sinopec αυξάνει κατά 23,8% τις κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2021

Η Sinopec αυξάνει κατά 23,8% τις κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2021
Κατά 42,9% μείωθηκαν τα καθαρά κέρδητο 2020

Η China Petroleum & Chemical Corp, γνωστή ως Sinopec, σχεδιάζει να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά σχεδόν ένα τέταρτο και να ενισχύση την απόδοση των διυλιστηρίων κατά 5,5% φέτος, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και η ενεργειακή ζήτηση ανέκαμψαν καθώς η επιδημία COVID-19 υποχώρησε .
Η Sinopec, ο μεγαλύτερος διυλιστής πετρελαίου της Ασίας και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας, σχεδιάζει να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες στα 167,2 δισεκατομμύρια γιουάν (25,55 δισεκατομμύρια δολάρια), από 135,1 δισεκατομμύρια το 2020.
Η Sinopec αναμένει να δαπανήσει 66,8 δισεκατομμύρια γιουάν, από 56,4 δισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι, για ανάντη εξερεύνηση, εστιάζοντας στην ανάπτυξη σχιστολιθικού αερίου στη νοτιοδυτική Κίνα και στην κατασκευή τερματικών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε παράκτιες περιοχές,.

«Η οικονομία της Κίνας ανακάμπτει και αναμένεται να επιτύχει σχετικά καλή ανάπτυξη. Η ζήτηση για προϊόντα ραφιναρισμένου πετρελαίου αναμένεται να ανακάμψει έντονα και η ζήτηση για φυσικό αέριο και πετροχημικά προϊόντα θα συνεχίσει να αυξάνεται », ανέφερε η εταιρεία σε ενημέρωση που κατέθεσε στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης την Κυριακή.
Η εταιρεία ανακοίνωσε την Κυριακή μείωση 42,9% στα καθαρά κέρδη στα 32,92 δισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2015 και σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς η πανδημία περιόρισε την κατανάλωση καυσίμου κατά τη διάρκεια των lockdown.
Η Sinopec σκοπεύει να αυξήσει την επεξεργασία αργού της κατά 5,5% φέτος σε 250 εκατομμύρια τόνους, ή 5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, περισσότερο από μείωση 4,7% το 2020, καθώς η πανδημία οδήγησε σε κατάρρευση την ζήτηση καυσίμων.
Στοχεύει επίσης να αυξήσει τις εγχώριες πωλήσεις ραφιναρισμένων καυσίμων κατά περίπου 9% φέτος, ώστε να είναι ισοδύναμες με τα επίπεδα του 2019.
Την Δευτέρα, η Sinopec ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πρόβλεψη αξίας 28,8 δισεκατομμυρίων γιουάν για απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων, που περιλάμβαναν 8,5 δισεκατομμύρια γιουάν για περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω χαμηλότερων τιμών πέρυσι και άλλα 11,85 δισεκατομμύρια γιουάν παραδόθηκαν σε κυβερνητικό ταμείο κινδύνου τιμών πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης