Ενέργεια

Τουρκία: H Naturelgaz θα προχωρήσει σε IPO παρά την αστάθεια 

Τουρκία: H Naturelgaz θα προχωρήσει σε IPO παρά την αστάθεια 

Στα 16,4 εκατ.δολ. ανέρχεται η αρχική δημόσια προσφορά

Η τουρκική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Naturelgaz θα προχωρήσει με μια αρχική δημόσια προσφορά αξίας περίπου 130 εκατομμυρίων λιρών (16,4 εκατομμύρια δολάρια)  παρά την αστάθεια της αγοράς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Hasan Tahsin Turan σύμφωνα με το Reuters. 

Η εταιρεία, θυγατρική της Global Investment Holdings (GIH), θα χρησιμοποιήσει την IPO για να πληρώσει το χρέος, να αναπτυχθεί στο εσωτερικό και για επενδύσεις στο εξωτερικό, δήλωσε ο Turan, προσθέτοντας ότι υπήρχε ενδιαφέρον επενδυτών  για την εισαγωγή. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο GIH, η Naturelgaz είναι ο κορυφαίος διανομέας CNG (πεπιεσμένου φυσικού αερίου) στην Ευρώπη όσον αφορά την υποδομή σταθμών και τον όγκο των μαζικών πωλήσεων. Ο Turan δήλωσε επίσης ότι το 90% των προσφερόμενων μετοχών διατίθεται σε τοπικούς επενδυτές. Περισσότερο από το 27% της εταιρείας, αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών, θα μεταφερθεί στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο IPO, περίπου 3,1 εκατομμύρια μετοχές θα προσφερθούν εάν υπάρξει πρόσθετη ζήτηση. 

Η αγοραία αξία της προσφοράς, συμπεριλαμβανομένης της εκποίησης των μετόχων, ανέρχεται σε 267 εκατομμύρια λίρες. Η εταιρεία θα λάβει περίπου 127 εκατομμύρια λίρες από μετοχές που πωλούνται μέσω αύξησης κεφαλαίου από την IPO. 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της δημόσιας προσφοράς, η εισαγωγή θα έχει 34,5 εκατομμύρια λίρες ονομαστικής αξίας μετοχών στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, εάν η επιλογή υπέρ εκχώρησης ασκηθεί πλήρως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης