Ενέργεια

Σε άλλο επίπεδο η αντίληψη της ηλεκτροκίνησης - Η περίπτωση της νεοφυούς Canoo

Σε άλλο επίπεδο η αντίληψη της ηλεκτροκίνησης - Η περίπτωση της νεοφυούς Canoo
Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 με την προοπτική, οι πρώτες παραδόσεις να γίνουν εντός του 2022
Σχετικά Άρθρα

Νέα ήθη και νέες συνήθειες διαμορφώνονται πλέον στην αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως, με την ηλεκτροκίνηση να δεσπόζει και να διεκδικεί τον ρόλο του νέου «mainstream». Ενδεικτικό αυτής της τάσης η δραστηριοποίηση παραδοσιακών κατασκευαστών αυτοκινήτων στην ηλεκτροκίνηση και οι ευκαιρίες που δημιουργούν στην αγορά.

Η νεοφυής Canoo προχώρησε στην αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτροκίνητου pickup με το ίδιο όνομα. Η εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει δύο ακόμα ανάλογης αισθητικής μοντέλα με την μορφή ενός επιβατικού minivan και ενός ανοιχτού van.

Με έδρα το Los Angeles και την πρόθεση να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αστική μετακίνηση, η Canoo αποκάλυψε μια ακόμα ηλεκτροκίνητη πρόταση, η ιδιαιτερότητα της οποία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ανήκει στην κατηγορία των pickup. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα εξασφαλίζουν αυτονομία 320 χιλιομέτρων. Μάλιστα, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή η τιμή του ούτε φυσικά και οι πλήρεις προδιαγραφές του.   

21_1.jpg

Χρονοδιάγραμμα

Σχετικά με τους χρόνους παραλαβής, οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 με την προοπτική, οι πρώτες παραδόσεις να γίνουν εντός του 2022.

3_4.jpg


Χαρακτηριστικά

Το Canoo διαθέτει αυξομειούμενο χώρο φόρτωσης ο οποίος πτύσσεται και εκτείνεται προσφέροντας ωφέλιμο μήκος από 1,8 έως 2,4 μέτρα. Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει παραλείψει να τοποθετήσει διπλά φωτιστικά σώματα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ορατότητας που δυνητικά θα δημιουργούσε το άνοιγμα της πίσω θύρας.

Παράλληλα, ο χώρος φόρτωσης διαθέτει διάφορα διαχωριστικά προκειμένου να διασφαλιστεί η συγκράτηση διαφορετικών αντικειμένων καθώς και πτυσσόμενες επιφάνειες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν είτε ως πάγκοι εργασίες είτε ως καθίσματα.

1_3.jpg


Το «στοιχείο» των ΑΠΕ

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι υπάρχουν ράγες οροφής, ακόμα και ένα κουβούκλιο με φωτοβολταϊκά που χρησιμεύει ως σκηνή και τοποθετείται πάνω από τον χώρο φόρτωσης. Το Canoo διαθέτει επίσης αφθονία υποδοχών για την φόρτιση συσκευών ενώ ένα τρίτο φως φρένου στην πίσω επιφάνεια της καμπίνας και ο φωτιζόμενος χώρος φόρτωσης προσφέρουν άφθονη χρηστικότητα ακόμα και στις νυχτερινές περιηγήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης