Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Repsol ανακάλυψε στην Αλάσκα πετρελαϊκό κοίτασμα που μπορεί να «δώσει» 1,2 δισ. βαρέλια

tags :
Η Repsol ανακάλυψε στην Αλάσκα πετρελαϊκό κοίτασμα που μπορεί να «δώσει» 1,2 δισ. βαρέλια
Η ανακάλυψη έγινε με τη συνδρομή της αμερικανικής ενεργειακής εταιρείας Armstrong και είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό εύρημα της Repsol από το 2009
Ο ισπανικός ενεργειακός κολοσσός Repsol ανακοίνωσε σήμερα 9/3/2017 ένα τεράστιο πετρελαϊκό κοίτασμα στην Αλάσκα, που μπορεί να αποφέρει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια βαρέλια.
Η ανακάλυψη έγινε με τη συνδρομή της αμερικανικής ενεργειακής εταιρείας Armstrong και είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό εύρημα της Repsol από το 2009 και το μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Βενεζουέλα.  
Η ισπανική εταιρεία ανακοίνωσε, πως είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη επί αμερικανικού εδάφους τα τελευταία 30 χρόνια.
Το κοίτασμα, που εντοπίστηκε κοντά στο χωριό Nuiqsut μπορεί να «δώσει» 1,2 δισεκατομμύρια βαρέλια, προστίθεται στην ανακοίνωση του ισπανικού κολοσσού.
Η Repsol συμμετέχει ενεργά στην πετρελαϊκή εξερεύνηση της Αλάσκα από το 2008 ενώ η τωρινή ανακάλυψη έγινε σε ένα από τα δύο πηγάδια σε  μία περιοχή, όπου μαζί με την Armstrong, έχουν βρει και στο παρελθόν και άλλα κοιτάσματα.
Η εταιρεία αναμένεται να αρχίσει την παραγωγή στην περιοχή το 2021, με δυναμικό ρυθμό περίπου 120.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Η  εν λόγω ανακάλυψη θα μπορούσε επίσης να εκληφθεί ως ένα μεγάλο άλμα στην παραγωγή για την Αλάσκα, βοηθώντας ανακόψει μια σχεδόν πτώση τριών δεκαετία στην παραγωγή πετρελαίου της.
Η Αλάσκα το 1988 είχε μία παραγωγή κοντά στα δύο εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και σήμερα βρίσκεται 68% κάτω στις 600.000 βαρέλια.
Η βιομηχανία πετρελαίου υποστηρίζει το ένα τρίτο του συνόλου της απασχόλησης της Αλάσκας, δημιουργώντας 110.000 θέσεις εργασίας σε όλη την πολιτεία, η οποία αντλεί περίπου το 90% των εσόδων της από τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης