Η NextEra Energy αυξάνει το τριμηνιαίο μέρισμα κατά 10%

Η NextEra Energy αυξάνει το τριμηνιαίο μέρισμα κατά 10%
Το μέρισμα των 0,385 $ ανά μετοχή θα καταβληθεί στις 15 Μαρτίου

Η NextEra Energy αύξησε το τριμηνιαίο κοινό μέρισμα κατά 10% στα 0,385 $ ανά μετοχή. Η κίνηση είναι σύμφωνη με τον στόχο του μεγαλύτερου παραγωγού αιολικής και ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, για περίπου 10% αύξηση μερισμάτων ετησίως έως το 2022.

Η NextEra Energy (NEE) ανακοίνωσε ότι το νέο μέρισμα θα καταβληθεί στις 15 Μαρτίου, στους μετόχους. Οι μετοχές έκλεισαν στα 83,13 δολάρια στις 12 Φεβρουαρίου, σχεδόν 1% κάτω .

Το ετήσιο μέρισμα της εταιρείας ύψους 1,54 $ ανά μετοχή αντικατοπτρίζει απόδοση μερίσματος 1,85%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NextEra Energy, Jim Robo, δήλωσε: "Η έγκριση του διοικητικού συμβουλίου να συνεχίσει να αυξάνει τα μερίσματά μας που υπερβαίνουν τα μακροπρόθεσμα αναμενόμενα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, είναι αποτέλεσμα της επιτυχίας μας στην εκτέλεση της κορυφαίας επιχειρηματικής στρατηγικής μας στον κλάδο."

«Με δείκτη πληρωμών 61% στο τέλος του 2020, πολύ κάτω από τον μέσο όρο περίπου 64%, και τη συνεχιζόμενη αντοχή των κερδών και της λειτουργίας των ταμειακών ροών στην NextEra Energy, παραμένουμε σε καλή θέση για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την μερισματική πολιτική », πρόσθεσε.

Στις 27 Ιανουαρίου, ο αναλυτής της Credit Suisse Michael Weinstein W. αύξησε τον στόχο τιμών της μετοχής από 77 $ σε 87 $ (4,7% ανοδική δυνατότητα) αναφέροντας υψηλότερο πολλαπλό EV / EBITDA που αντανακλά την ανάπτυξη με ταχύτερο ρυθμό και υψηλότερο premium 2022 P / E πολλαπλάσιο για την εταιρέια κοινής ωφέλειας.

Ο αναλυτής αναμένει ότι ο τομέας θα καταγράψει αύξηση κερδών άνω του μέσου όρου, παράλληλα με τη σταθερότητα των κανονιστικών ρυθμίσεων και τις επενδυτικές ευκαιρίες μακροπρόθεσμα. Ο Weinstein διατήρησε την σύσταση αγοράς για την μετοχή

Η βαθμολογία συναίνεσης μεταξύ των αναλυτών είναι “ισχυρή αγορά” και βασίζεται σε 8 “buy” και 2 “hold”. Η μέση τιμή - στόχος των αναλυτών είναι 89,70 $ και υποδηλώνει ανοδικό δυναμικό περίπου 7,9% τους επόμενους 12 μήνες. Οι μετοχές αυξήθηκαν σχεδόν κατά 21% τους τελευταίους έξι μήνες.

Βάσει 8 μοναδικών παραγόντων, η NextEra Energy βαθμολογείτε με το "Τέλειο 10" Smart Score, το οποίο υποδηλώνει ότι η μετοχή αναμένεται να ξεπεράσει την αγορά.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης