Ενέργεια

Στα σκαριά του Κατάρ το μεγαλύτερο project LNG στον κόσμο

Στα σκαριά του Κατάρ το μεγαλύτερο project LNG στον κόσμο
O κορυφαίος παγκόσμιος εξαγωγέας LNG στοχεύει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή του κατά 40% μέχρι το τέλος του 2025.

Η Qatar Petroleum πήρε αυτήν την εβδομάδα την τελική επενδυτική απόφαση για να κατασκευάσει το μεγαλύτερο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο (LNG).

Ειδικότερα, ο κορυφαίος παγκόσμιος εξαγωγέας LNG στοχεύει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή του κατά 40% μέχρι το τέλος του 2025.

Το έργο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο του 2025, θα κοστίσει 28,75 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που θα το έκανε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια.

Η Qatar Petroleum καυχιέται επίσης για τεχνολογικά σχέδια δέσμευσης άνθρακα CO2 (CCS) στο πλαίσιο του έργου και είπε ότι «ένα σημαντικό μέρος των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του έργου θα παρέχεται από το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Κατάρ», καθώς και η ηλιακή ενέργεια που προμηθεύεται μέσω εταιρικών συμφωνιών.

Το Κατάρ σχεδιάζει επίσης μια άλλη φάση επέκτασης στο Βόρειο Πεδίο, το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου στον κόσμο που μοιράζεται με το Ιράν. Η δεύτερη φάση επέκτασης θα είναι το έργο North Field South (NFS), το οποίο πρόκειται να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική ικανότητα LNG του Κατάρ από 110 σε 126 mmtpa, με αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης παραγωγής το 2027.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης