Περιβάλλον

Met Office: Η υπερθέρμανση της γης οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα

Met Office: Η υπερθέρμανση της γης οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα
H αναφορά του Met Office Hadley Center για το παγκόσμιο σύνολο δεδομένων θερμοκρασίας της επιφάνειας της γης.
Η πέμπτη έκδοση του Met Office Hadley Center, HadCRUT5 αφορά το παγκόσμιο σύνολο δεδομένων θερμοκρασίας της επιφάνειας της γης. Το HadCRUT5 είναι ένα σύστημα καταγραφής των παγκόσμιων θερμοκρασιών που ξεκινά από το 1850. Συνδυάζει μετρήσεις της θερμοκρασίας  της επιφάνειας πάνω από τη θάλασσα και της θερμοκρασίας του αέρα κοντά στην επιφάνεια του εδάφους σε μετεωρολογικούς σταθμούς.

Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία την τελευταία δεκαετία

Κάθε ένα HadCRUT5 παρέχεται ως σύνολο 200 ‐ μελών συνοδευόμενο από πρόσθετες πληροφορίες. Τα τελευταία χρόνια, η αύξηση της θερμοκρασίας οφείλεται στη βελτιωμένη αναπαράσταση της αρκτικής θέρμανσης και στην καλύτερη κατανόηση των εξελισσόμενων προκαταλήψεων στις μετρήσεις της θερμοκρασίας της θάλασσας.  Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από ενημερωμένες συλλογές και έχουν αναθεωρηθεί οι προσαρμογές που εφαρμόζονται για τον μετριασμό των επιπτώσεων των αλλαγών στις μεθόδους μέτρησης της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας.

Το πιο πρόσφατο σετ δεδομένων HadCRUT5 λοιπόν δείχνει πως  είναι 1.07 βαθμούς Κελσίου παραπάνω από τη μέση θερμοκρασία τις δεκαετίες 1850-1900. Η μέτρηση αυτή είναι 0.16 βαθμούς Κελσίου παραπάνω από την προηγούμενη έκδοση του dataset HadCRUT4. Τα νέα δεδομένα έρχονται να συμφωνήσουν με άλλα datasets παγκόσμιων μετρήσεων.

Ο καθηγητής Tim Osborn του University of East Anglia, σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως η κλιματική αλλαγή δεν έγινε ξαφνικά χειρότερη.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο κύριος λόγος της υπερθέρμανσης τα τελευταία 170 χρόνια είναι ο ανθρώπινος παράγοντας με την αύξηση των αερίων θερμοκηπίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης